vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Comunicate de presa


Bittnet Systems va debuta pe AeRO in data de 15 aprilie

14.04.2015

Bittnet Systems (BNET) este prima companie de IT din Romania care va debuta pe piata AeRO, miercuri 15 aprilie 2015. Principalul domeniu de activitate al companiei il constituie desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii end-to-end de infrastructura IT cu tehnologii apartinand leaderilor de piata cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP etc.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va transmite live pe internet evenimentul dedicat debutului Bittnet Systems pe AeRO, astfel incat fiecare persoana interesata de aceasta zi istorica pentru Bittnet si BVB sa poata participa la eveniment, indiferent de locatia sa.

Compania poloneza INC este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet Systems in procesul de intrare pe AeRO si va continua sa asiste compania in urmatoarele 12 luni dupa listare.

Bittnet Systems a fost infiintata in anul 2007 de Mihai si Cristian Logofatu, care au adus laolalta o mica echipa de tehnicieni entuziasti, toti cu experienta in training dobandita la Academia Credis - Cisco Networking Academy inca din anul 2000. Cu o exerienta initiala de 7 ani in care au livrat training in domeniul IT pentru elevi si studenti, Mihai si Cristian Logofatu infiinteaza Bittnet, noul proiect fiind destinat pietei de Business to Business. Inca de la infiintare, compania a decis sa se concentreze pe livrarea de training-uri IT si solutii integrate de retea, bazate pe tehnologiile leaderilor de piata cum este Cisco. Astfel, la finalul anului 2007 Bittnet a primit certificarea Premier Partner Level din partea Cisco si a reusit sa livreze cateva echipamente hardware si cateva sesiuni de training. In acelasi an Bittnet incepe cooperarea cu Siemens, Datanet System si Romtelecom (actualul Telekom Romania) pentru training-urile Cisco.

 

De la an la an Bittnet si-a crescut baza de clienti cu nume de companii mari precum IBM Romania, Metro Systems Romania, Mit Motors International, Praktiker, Porsche Romania, TNT Express, Wiebe Romania, Dacia, Erste Bank, Cosmote Romania (actualul Telekom Romania), Cycle European (Part of ICAP Group), E.On Romania.

In urma evenimentului “Venture Connect” din noiembrie 2011, Razvan Capatina, investitor privat, intra in actionariatul companiei, aducand un aport de capital utilizat pentru a creste forta de vanzari si marketing. Avand acest capital suplimentar din partea noului actionar, compania dezvolta o echipa de vanzari, angajand 5 noi account manageri pentru a atrage noi clienti in tara si pentru a creste vanzarile. Compania decide stabilirea unui Board Consultativ, compus din 3 persoane, antreprenori si manageri cu o experienta remarcabila din diferite industrii, cu rolul de a oferi un sprijin sustinut pentru cresterea afacerilor Bittnet. Membrii acestui Board Consultativ primesc optiuni pentru achizitionarea de actiuni in cadrul companiei in schimbul contributiei lor la dezvoltarea acesteia.

In anul 2012, Bittnet a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv Cisco Learning Partner in cadrul evenimentului organizat anual pentru partenerii Cisco. Veniturile companiei au continuat sa creasca pana la un nivel de 855.000 de euro.

In anul 2014, compania si-a dezvoltat in mod semnificativ serviciile IT (consultanta, audit si design), ajungand chiar sa exporte profesionisti IT pentru implementarea unor proiecte de Datacenter in Germania. In acelasi timp, compania a fost recunoscuta ca facand parte din Technology Fast 500 Top din zona EMEA de catre Deloitte (locul 333) si ca parte din topul Antreprenorilor Romani ca urmare a participarii la Competitia Anuala a Antreprenorilor organizata de EY. Compania a adaugat inca 2 vendori noi in portofoliul sau de training. A devenit Amazon Web Services (AWS) Authorized Training Partner, Oracle Education Reseller si Oracle Partner Network Silver Level. Compania a initiat procesul de listare pe piata AeRO. Veniturile au crescut in acest an pana la 1,8 milioane de euro.

In martie 2015, Bittnet a atras un capital suplimentar de 150.000 de euro prin vanzarea unei parti din actiuni catre Carpathia Capital pentru a intensifica vanzarile si pentru o crestere accelerata a veniturilor in viitor.

Pe 15 aprilie, Bittnet Systems va suna clopotelul de deschidere a sedintei bursiere, marcand debutul sau pe AeRO.

Prin lansarea AeRO, Bursa de Valori Bucuresti a declansat un mecanism prin care sunt vizate dezvoltarea pe termen lung a pietei, precum si o promovare si un marketing mai eficace, si a reusit astfel sa atraga interesul antreprenorilor si sa ii convinga sa treaca pe aceasta piata noua. AeRO este o noua sansa pentru companiile care vor sa foloseasca piata de capital in beneficiul lor si al investitorilor, in special prin atragerea de capital pentru sustinerea proiectelor, dar si pentru pregatirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenta, listarea pe piata reglementata. AeRO stabileste punti de legatura intre antreprenori si investitorii persoane fizice, mediul de private equity si fonduri de investitii.

O companie se poate lista pe AeRO daca are o valoare estimata de minimum 250.000 de euro, pachetul de actiuni scoase la vanzare este de cel putin 10% sau compania are un numar minim de 30 actionari.

 

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati pe:                 

Stefan Musgociu, Specialist PR, +40.730.255.030, stefan.musgociu@bvb.ro