vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

BVB adauga noi criterii de transparenta pentru companiile din categoria AeRO Premium

15.02.2017

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incurajeaza emitentii sa organizeze intalniri si conferinte telefonice cu analistii si investitorii si revizuieste regulile de includere a companiilor listate in categoria Premium de pe piata AeRO, dedicata intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Noile cerinte vor intra in vigoare din 15 februarie 2017.

„AeRO este o piata exceptionala, unde integritatea si guvernanta corporativa sunt valori esentiale. Bursa de Valori Bucuresti va sustine intotdeauna ca regulile pietei sa fie urmate. Suntem convinsi ca noul set al prevederilor va fi asumat si apreciat de antreprenori. Piata de capital este doar pentru oameni puternici si, mai ales, transparenta nu trebuie sa fie confundata niciodata cu birocratia,” a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Potrivit deciziei BVB, companiile vor fi incluse in categoria AeRO Premium in baza unor criterii de lichiditate si de mentinere a comunicarii cu investitorii.

Pentru mai multa transparenta in relatia cu investitorii, emitentii ale caror actiuni vor fi incadrate in categoria AeRO Premium vor trebui:

• sa includa pe pagina de internet a companiei o sectiune dedicata relatiei cu investitorii
  • sa intocmeasca si sa transmita rapoarte periodice trimestriale in termen de maxim 60 de zile de la incheierea perioadei de raportare care sa contina cel putin bilantul contabil, contul de profit si pierderi (in conformitate cu reglementarile aplicabile raportarilor interimare)
  • sa utilizeze platforma IRIS pentru transmiterea si publicarea rapoartelor si comunicatelor
  • sa respecte termenele asumate in calendarul de comunicare financiara transmis la inceputul fiecarui an.

Lista societatilor incluse in categoria AeRO Premium incepand cu 15 februarie 2017:

Nr.

VAC

TRANSILVANIA LEASING SI CREDIT IFN SA BRASOV

TSLA

Piata AeRO a fost infiintata in februarie 2015, iar categoria Premium a fost introdusa in februarie anul trecut.