joi | 28 martie, 2024 |

Bursa de Valori Bucuresti si Agerpres lanseaza InvestingRomania primul motor informational dedicat pietei de capital romanesti

11.04.2017

• Ludwik Sobolewski, CEO BVB: Proiectul face parte din strategia BVB de a construi o piata competitiva in Europa Centrala si de Est
  • Alexandru Giboi, director general AGERPRES: Standardele profesionale dupa care ne ghidam sunt compatibile cu performanta Bursei de Valori Bucuresti
  • InvestingRomania.com este primul agregator de stiri si analize bursiere care foloseste patru surse de informatii: BVB, AGERPRES, companii si analisti
  • 13 companii din avangarda pietei de capital au aderat la InvestingRomania.com

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cea mai importanta institutie a pietei locale de capital si AGERPRES, principalul furnizor de stiri privind actualitatea romaneasca si internationala, lanseaza InvestingRomania.com, primul agregator informational care pune in legatura companiile cu investitorii si analistii.

InvestingRomania.com include continut relevant pentru piata de capital romaneasca folosind patru surse de informare: stiri AGERPRES, analize si estimari ale analistilor financiari, raportari curente si periodice transmise bursei, prezentari si noutati venite de la companiile listate.

Pentru ca o companie sa fie selectata in proiect, BVB a luat in considerare o serie de criterii cum ar fi raportarea prin noul sistem IRIS atat in limba romana, cat si in limba engleza, o buna guvernanta corporativa si acoperirea de catre minimum doi analisti financiari.

Cele 13 companii din avangarda pietei de capital care au aderat la InvestingRomania.com sunt:

• Banca Transilvania (TLV)
  • BRD - Groupe Societe Generale (BRD)
  • Bursa de Valori Bucuresti (BVB)
  • Electrica (EL)
  • Nuclearelectrica (SNN)
  • OMV Petrom (SNP)
  • Romgaz (SNG)
  • SIF Banat-Crisana (SIF1)
  • SIF Moldova (SIF2)
  • SIF Transilvania (SIF3)
  • SIF Oltenia (SIF5)
  • Transelectrica (TEL)
  • Transgaz (TGN)

Informatiile incluse in portal ofera actualilor si potentialilor investitori o imagine de ansamblu asupra acestor companii si un comparator care permite selectia actiunilor din portofoliu pe baza a doua tipuri de indicatori: de tranzactionare si financiari.

Rubrica denumita „Comentariul saptamanii” vine sa ofere o perspectiva inedita asupra evenimentelor recente sau de importanta deosebita. Utilizatorii care isi deschid un cont pe noua platforma au optiunea sa-si salveze setarile in functie de preferinte si sa primeasca newsletter-ul saptamanal.

Analistii unor prestigioase companii internationale de brokeraj fac parte din proiectul InvestingRomania.com. 23 de analisti de la 10 institutii publica rapoarte si analize pe site.

Cele zece institutii locale si internationale sunt:

• BCR
  • Banca Transilvania
  • Berenberg
  • BRK Financial Group
  • Concorde Securities
  • Intercapital Invest
  • Prime Transaction
  • Swiss Capital
  • Tradeville
  • Wood & Co

Lista tuturor analistilor implicati in acest proiect poate fi accesata aici.

„Parteneriatul dintre AGERPRES si BVB reprezinta o evolutie naturala a relatiei dintre cele doua institutii. Ma bucura faptul ca Bursa de Valori Bucuresti apreciaza activitatea Agentiei si, mai ales, ma bucur ca standardele profesionale dupa care ne ghidam la AGERPRES sunt compatibile cu performanta Bursei de Valori. Sunt sigur ca parteneriatul nostru va aduce evolutie si indeplinirea scopurilor ambelor institutii,” a spus Alexandru Giboi, director general AGERPRES.

„Proiectul InvestingRomania face parte din strategia Bursei de Valori Bucuresti de a construi o piata competitiva in Europa Centrala si de Est, de a imbunatati gradul de transparenta al companiilor listate si de a atrage noi investitori pe piata locala de capital,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Pentru a intari acest lucru, concomitent cu InvestingRomania.com, BVB a lansat noua versiune a portalului BVB, m.bvb.ro, optimizata pentru smartphone-uri si tablete pentru a veni in intampinarea cerintelor investitorilor, avand in vedere ca una din trei vizite pe site-ul www.bvb.ro se face de pe dispozitive mobile.

Informatiile publicate pe portalul InvestingRomania nu reprezinta o recomandare de investitie. Utilizatorii platformei trebuie sa-si exercite propria abilitate si judecata inainte de a se baza pe acestea in deciziile lor investitionale.

***

Despre Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti desfasoara cel mai avansat si complex program din randul pietelor de capital europeane pentru cresterea nivelului educatiei financiare. Dedicate cu precadere investitorilor existenti sau potentiali, dar si antreprenorilor, activitatile BVB au scopul de a contribui in mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din Romania. Partea tehnica s-a numarat de asemenea printre prioritatile BVB, care a dezvoltat portalul de tranzactionare Arena XT, folosita in prezent de 13 intermediari.

Despre AGERPRES

Fondata in 1889, AGERPRES este Agentia Nationala de Presa a Romaniei. Aceasta are rolul de a oferi informatii echilibrate, cu caracter impartial, si de a fi principala sursa de informare pentru cetatenii si institutiile din tara, dar si cea mai importanta sursa de stiri despre Romania, in exterior. Din 1921, agentia a avut o transmisie neintrerupta de stiri si informatii. Printre serviciile AGERPRES se regasesc: fluxurile de stiri tematice, serviciile si arhiva de fotografie de presa, monitorizarea de presa, serviciile video si multimedia, fluxul documentare, precum si servicii de imprimare.

***

BURSA DE VALORI BUCURESTI administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzactionare si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru mai multe informatii vizitati www.bvb.ro. Pentru mai multe informatii: Daniela Serban, Director IR&PR, comunicare@bvb.ro