joi | 28 martie, 2024 |

Anunturi

Hotarari ale Comisiei Indicilor in sedinta din 27 septembrie

27.09.2017

Avand in vedere ca STIROM S.A. (STIB) se afla in componenta indicelui BET Plus, precum si inceperea procedurilor de retragere a actionarilor minoritari din companie - etapa care precede retragerea de la tranzactionare, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca in data de 27 septembrie 2017 s-a desfasurat sedinta extraordinara a Comisiei Indicilor BVB.

Au fost decise urmatoarele:

1. 1. Revizuirea componentei indicelui BET Plus, dupa cum urmeaza:
  • excludere: STIROM S.A. (STIB);
    1. 2. Componenta indicilor BET, BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-NG si BET-FI nu se modifica.

Ponderile simbolurilor din componenta indicilor, respectiv valorile factorilor de free float (Ff), a factorilor de reprezentare (R), a factorilor de lichiditate (FL)  si a factorilor de corectie a pretului (Ci) vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si a preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 29 septembrie 2017.

Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anuntate la finalul zilei de 29 septembrie 2017 si vor intra in vigoare incepand cu sedinta de tranzactionare din data de 6 octombrie 2017.