vineri | 29 martie, 2024 |

Anunturi

Primele obligatiuni ale Bancii Transilvania listate la Bursa de Valori Bucuresti intra la tranzactionare pe 6 iulie

05.07.2018

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca Banca Transilvania a emis prima emisiune de obligatiuni care a fost admisa la tranzactionare pe Piata Reglementata la vedere a BVB. Obligatiunile vor putea fi tranzactionate incepand cu data de 6 iulie.

Caracteristicile acestei emisiuni sunt prezentate in tabelul de mai jos:

ISIN

Data scadenta

Maturitate (ani)

Valoare nominala (EUR)

Valoare totala (EUR)

Rata anuala cupon (%)

ROTLVADBC023

28 iunie 2028

285.000.000

EURIBOR 6M + 3,75%

Banca Transilvania se claseaza pe pozitia a doua in topul bancilor din Romania, in functie de active. Banca si-a inceput activitatea in 1994, in Cluj-Napoca. Compania si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997, Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Strategia bancii este sustinuta de actionari puternici, precum: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si IFC - divizia de investitii a Bancii Mondiale.