joi | 18 aprilie, 2024 |

Anunturi

Factor de corectie a pretului actiunilor TRP in indicii BET-BK BET-XT BET-XT-TR si BET Plus incepand cu 17 iulie

14.07.2017

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, incepand cu data de 17 Iulie 2017, factorul de corectie a pretului ci,T corespunzator actiunilor companiei TERAPLAST SA (TRP) care va fi luat in calculul indicilor BET-BK, BET-XT si BET Plus, aplicat pentru operatiunea de majorare a capitalului social va avea valoarea de 1,512821.

De asemenea, factorul de corectie care va fi luat in calcul la nivelul indicelui BET-XT-TR va avea valoarea de 1,558224 (acest factor tine cont de majorarea capitalului social precum si de dividendele in numerar distribuite de societate).

Valoarea factorului de corectie a pretului ci,T corespunzator actiunilor TRP a fost determinata in conformitate cu prevederile art. 4.2.2 si 4.2.4 din manualele indicilor BVB:

4.2.2. Acordarea de actiuni gratuite

In situatia in care o companie din componenta indicelui decide sa acorde actiuni gratuite, factorul de corectie a pretului ci,T se determina astfel:

Unde:

numarul de actiuni gratuite

numarul initial de actiuni, la momentul T-1”

“4.2.4. Acordarea de dividende in numerar

In situatia in care o companie din componenta indicelui decide sa distribuie dividende in numerar, indiferent de sursa acestora, factorul de corectie a pretului ci,T se determina astfel:

Unde:

Pi,T-1   : pretul de inchidere al simbolului la momentul T-1

Di,T    : dividendul aprobat pentru simbolul i, pentru care momentul T este data ex-date”

In conformitate cu Art. 1 alin. (1) pct. 62 lit. b) pct.2 din Titlul preliminar, Cartea I a Codului BVB, pretul de referinta al actiunilor TRP pentru sedinta de tranzactionare din data de 17 Iulie 2017 este de 0,4760.

Conform Art.43 1 (1) din Titlul III, Cartea I a Codului BVB, variatia maxima admisa a pretului ordinelor, calculata fata de pretul de referinta, in conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) pct. 62 lit. b) pct. 2 din Titlul preliminar, se aplica pentru actiunile TRP in sedinta din 17 iulie 2017.

Pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie la adresa de e-mail: indices@bvb.ro.