joi | 28 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ELECTROPRECIZIA SA Sacele - ELZY

Declaratie Privind Guvernanta Corporativa

Data Publicare: 01.03.2017 16:11:20

Cod IRIS: F6B0B

 Nr.189/01.03.2017

ats@bvb.ro

office@asfromania.ro

                                                                                    CATRE,

·         BURSA DE VALORI - BUCURESTI

·         AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA - BUCURESTI

 

RAPORT CURENT

  • DENUMIREA UNITATII EMITENTE: ELECTROPRECIZIA S.A.
  • DATA RAPORTULUI: 01.03.2017;
  • SEDIUL SOCIAL: MUN. SACELE, STR. PARCULUI NR.18, JUD. BRASOV, 505600;
  • CODUL DE INREGISTRARE FISCALA: RO 1128645;
  • NUMARUL DE ORDINE LA REGISTRUL COMERTULUI: J/08/56/1991;
  • CAPITALUL SOCIAL SUBSCRIS SI VARSAT: 42.488.201,7 LEI;
  • PIATA REGLEMENTATA PE CARE  SE TRANZACTIONEAZA VALORILE MOBILIARE EMISE: B.V.B., SEGMENT ATS, CATEGORIA AERO.
  • EVENIMENT  IMPORTANT  DE RAPORTAT:

 

  • DECLARATIE PRIVIND GUVERNANTA CORPORATIVA

 

      Contine autoevaluarea gradului de respectare a “prevederilor de indeplinit” precizate in documentul “ Principii de Guvernanta Corporativa”pentru AeRO , precum si a masurilor adoptate sau care urmeaza a fi adoptate in scopul de a se ajunge la indeplinirea tuturor acestora.

      Principiile de Guvernanta Corporativa aplicate de ELECTROPRECIZIA S.A. au scopul de a creste nivelul de transparenta si incredere pentru actionarii prezenti si viitori ai Societatii si de a crea o legatura mai stransa cu actionarii si o deschidere mai mare catre toti investitorii potentiali.

      O buna guvernanta corporativa este un instrument puternic de crestere a competitivitatii afacerilor, iar ELECTROPRECIZIA S.A. urmareste indeplinirea tuturor acestor recomandari, contribuind la cresterea eficientei activitatii, pentru succesul lung al Societatii.

 

            Tabel privind Conformitatea cu Principiile de Guvernanta Corporativa:

 

 

             Prevederile Codului

Respectare

Nu respecta sau respecta partial

Motivul neconformitatii

A.1. Societatea trebuie sa detina un regulament intern al Consiliului care sa includa termeni de referinta cu privire la Consiliu si la functiile de conducere cheie ale societatii. Administrarea conflictului de interese la nivelul Consiliului trebuie, de asemenea, sa fie tratat in regulamentul Consiliului.

DA

 

 

A.2 Orice alte angajamente profesionale ale membrilor Consiliului, inclusiv pozitia de membru executiv sau neexecutiv al Consiliului in alte societati si institutii non-profit, vor fi aduse la cunostinta Consiliului inainte de numire si pe perioada mandatului.

DA

 

 

A.3. Fiecare membru al Consiliului va informa Consiliul cu privire la orice legatura cu un actionar care detine direct sau indirect actiuni reprezentand nu mai putin de 5% din numarul total de drepturi de vot. Aceasta obligatie are in vedere orice fel de legatura care poate afecta pozitia membrului respectiv pe aspecte ce tin de decizii ale Consiliului.

DA

 

 

A.4.  Raportul anual trebuie sa informeze daca a avut loc o evaluare a Consiliului, sub conducerea presedintelui. Trebuie sa contina, de asemenea, numarul de sedinte ale Consiliului.

NU

Se ia in considerare efectuarea unei evaluari a Consiliului de Administratie pentru anul 2017.

 

B.1.  Consiliul va adopta o politica astfel incat orice tranzactie a societatii cu o filiala reprezentand 5% sau mai mult din activele nete ale societatii, conform celei mai recente raportari financiare, sa fie aprobata de Consiliu.

DA

 

 

B.2. Auditul intern trebuie sa fie realizat de catre o structura organizatorica separata din cadrul societatii sau prin serviciile unei terte parti independente, care va raporta Consiliului, iar, in cadrul societatii, ii va raporta direct Directorului general.

DA

 

 

C.1. Societatea va publica in raportul anual o sectiune care va include veniturile totale ale membrilor Consiliului si ale directorului general aferente anului financiar respectiv si valoarea totala a tuturor bonusurilor sau a oricaror compensatii variabile si, de asemenea, ipotezele cheie si principiile pentru calcularea veniturilor mentionate mai sus.

NU

Indemnizatiile membrilor Consiliului sunt stabilite de AGOA.

 

D.1. Societatea trebuie sa organizeze un serviciu de Relatii cu Investitorii – facut cunoscut publicului larg prin persoana/persoanele responsabile sau ca unitate organizatorica. In afara de informatiile impuse de prevederile legale, societatea trebuie sa includa pe pagina sa de internet o sectiune dedicata Relatiilor cu Investitorii, in limbile romana si engleza, cu toate informatiile relevante de interes pentru investitori, inclusiv:

 

DA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D.1.1 Principalele regulamente ale societatii, in particular actul constitutiv si regulamentele interne ale organelor statutare.

 

DA

 

 

 

 

 

 

 

 

D.1.2. CV-urile membrilor organelor statutare.

 

DA

 

 

 

 

D.1.3. Rapoartele curente si rapoartele periodice.

 

DA

 

 

 

 

D.1.4. Informatii cu  privire la adunarile generale ale actionarilor: ordinea de zi si materialele aferente; hotararile adunarilor generale.

 

DA

 

 

 

 

 

 

 

 

D.1.5. Informatii cu privire la evenimente corporative precum plata dividendelor sau alte evenimente care au ca rezultat obtinerea sau limitari cu privire la drepturile unui actionar, incluzand termenele limita si principiile unor astfel de operatiuni.

 

DA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D.1.7. Societatea trebuie sa aiba o functie de Relatii cu Investitorii si  sa includa in sectiunea dedicata acestei functii, pe pagina de internet a societatii, numele si datele de contact ale unei persoane care are capacitatea de a furniza, la cerere, informatiile corespunzatoare.

NU

 

 

 

 

 

Vor fi adoptate masuri privind conformarea.

 

 

 

 

 

 

D.2. O societate trebuie sa aiba adoptata o politica de dividend a societatii, ca un set de directii   referitoare la repartizarea profitului net, pe care societatea declara ca o va respecta. Principiile

politicii de dividend trebuie sa fie publicate pe pagina de internet a societatii.

 

 

NU

 

 

 

 

 

 

 

Se va analiza in Consiliu de Administratie si va fi adoptata o politica de dividend a societatii.

 

 

 

 

D.3. O societate trebuie sa aiba adoptata o politica cu privire la prognoze si daca acestea vor fi  furnizate sau nu. Prognozele reprezinta concluziile cuantificate ale studiilor  care vizeaza

determinarea impactului total al unei liste de factori referitori la o perioada viitoare (asa - numitele ipoteze). Politica trebuie sa prevada frecventa, perioada avuta in vedere si continutul

prognozelor. Prognozele, daca sunt publicate, vor fi parte a rapoartelor anuale, semestriale sau  trimestriale. Politica cu privire la prognoze trebuie sa fie publicata pe pagina de internet a  societatii

 

NU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se va avea in vedere conformarea. Consiliul de Administratie va analiza si vor fi adoptate masuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D.4. O societate trebuie sa stabileasca data si locul unei adunari generale astfel incat sa permita

participarea unui numar cat mai mare de actionari.

DA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D.5. Rapoartele financiare vor include informatii atat in romana cat si in engleza, cu privire la  principalii factori care influenteaza schimbari la nivelul vanzarilor, profitului operational,  profitului net sau orice alt indicator financiar relevant.

 

 

 

NU

 

 

 

 

 

 

 

 

Rapoartele financiare includ informatii cu privire la principalii factori care influenteaza schimbari la nivelul veniturilor, profitului operational, profitului net sau orice alt indicator financiar relevant, in limba romana.

 

D.6.  Societatea va organiza cel putin o intalnire/ conferinta telefonica cu analisti si investitori, in  fiecare an. Informatiile prezentate cu aceste ocazii

vor fi publicate in sectiunea Relatii cu  Investitorii de pe pagina de internet a societatii, la momentul respectivei intalniri/ conferinte  telefonice.

 

 

 

NU

 

 

 

 

 

Se afla in analiza Consiliului de Administratie si vor fi adoptate masuri.

 

 

 

Orice schimbare semnificativa fata de aceasta Declaratie privind Guvernanta Corporativa va fi prezentata intr-un raport separat.

 

PRESEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE

DIRECTOR GENERAL

EC. ADRIAN SECELEAN

 

_____________

Red. N.Musca

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.