sâmbătă | 20 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


FONDUL PROPRIETATEA - FP

Hotarari AGA O & E 14 noiembrie 2018

Data Publicare: 14.11.2018 13:25:03

Cod IRIS: 15870

Raport curent conform art. 234 alin. (1) lit. e) din Regulamentul Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, precum si a art. 99 lit. a) din Codul Bursei de Valori Bucuresti Operator de Piata, Titlul II, Emitenti si Instrumente Financiare

Evenimente importante de raportat:

Hotararile Adunarilor Generale Extraordinare si Ordinare ale Actionarilor Fondul Proprietatea SA din data de 14 noiembrie 2018

Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator de investitii al Fondul Proprietatea S.A. („Fondul Proprietatea / Fondul”), prin prezenta, informeaza ca, in data de 14 noiembrie 2018, au avut loc la HotelJW Marriott”, Bucuresti, Adunarea Generala Extraordinara a Fondului („AGEA”) incepand cu ora 11:00 (ora Romaniei) si Adunarea Generala Ordinara a Fondului („AGOA”) incepand cu orele 12:00 (ora Romaniei).

Sedintele au fost prezidate de catre dl. Johan Meyer, Reprezentantul Permanent al Franklin Templeton International Services S.a r.l., Administratorul Unic al Fondului.

Actionarii Fondului au decis urmatoarele in ceea ce priveste:

A. Ordinea de zi a AGEA:

1. Aprobarea incetarii programului de rascumparare, aprobat prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Fondul Proprietatea S.A. nr. 5 din data de 26 octombrie 2017, incepand cu data de 31 decembrie 2018. Reducerea capitalului social prin anularea actiunilor proprii dobandite in cadrul acestui program de rascumparare va face subiectul aprobarii actionarilor Fondul Proprietatea S.A. in cursul anului 2019.

2. Aprobarea autorizarii Administratorului Unic de a rascumpara actiuni ale Fondul Proprietatea S.A., certificate de depozit avand la baza actiuni suport sau titluri de interes in legatura cu actiuni ale Fondul Proprietatea S.A., prin tranzactii efectuate in cadrul pietei unde actiunile, certificatele de depozit avand la baza actiuni suport sau titlurile de interes in legatura cu aceste actiuni ale Fondul Proprietatea S.A. sunt listate sau cumparate prin oferte publice, in conformitate cu legislatia aplicabila, pentru un numar maxim de 750.000.000 actiuni proprii (sub forma de actiuni si/sau echivalent al acestora astfel cum este descris mai sus), incepand cu 1 ianuarie 2019 si pana la data de 31 decembrie 2019. Rascumpararea se va efectua la un pret care nu poate fi mai mic de 0,2 RON/actiune sau mai mare de 2 RON/actiune. In cazul achizitiei de certificate de depozit avand la baza actiuni suport sau de titluri de interes in legatura cu actiuni ale Fondul Proprietatea S.A., calculul numarului de actiuni in legatura cu pragurile de mai sus se va face in functie de numarul de actiuni ale Fondul Proprietatea S.A. pe care sunt grevate aceste instrumente, iar pretul minim si maxim de achizitie al acestora, in echivalent valutar (la cursul de schimb oficial corespunzator publicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru data la care instrumentele au fost achizitionate), va fi cuprins in limitele de pret aplicabile rascumpararilor de actiuni mai sus descrise si va fi calculat in functie de numarul de actiuni reprezentate de fiecare certificat de depozit avand la baza actiuni suport sau titlu de interes. Tranzactia poate avea ca obiect doar actiuni platite integral, certificate de depozit avand la baza actiuni suport sau titluri de interes in legatura cu aceste actiuni. Programul de rascumparare are drept scop reducerea capitalului social al Fondului in conformitate cu prevederile art. 207 alin. (1) litera c) din Legea societatilor nr. 31/1990. Implementarea acestui program de rascumparare se va face sub rezerva disponibilitatii surselor de finantare necesare.

3. In conformitate cu Articolul 176 alin. (1) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, aprobarea datei de:

(i) 19 decembrie 2018 ca Ex – Date, calculata in conformitate cu prevederile Articolului 2 alin. (2) litera (l) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, si a

(ii) 20 decembrie 2018 ca Data de Inregistrare, calculata in conformitate cu prevederile Articolului 86 alin. (1) din Legea Emitentilor nr. 24/2017.

Intrucat nu sunt aplicabile acestei AGEA, actionarii nu decid asupra celorlalte aspecte descrise de Articolul 176 alin. (1) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, cum ar fi data participarii garantate si data platii.

4. Imputernicirea, cu posibilitate de substituire, a lui Johan Meyer pentru a semna hotararile actionarilor, precum si forma modificata si actualizata a Actului Constitutiv, daca va fi cazul, si orice alte documente in legatura cu acestea si pentru a indeplini toate procedurile si formalitatile prevazute de lege in scopul implementarii hotararilor actionarilor, inclusiv formalitatile de publicare si inregistrare a acestora la Registrul Comertului sau la orice alta institutie publica.

B. Ordinea de zi a AGOA:

1. Aprobarea bugetului Fondul Proprietatea S.A. aferent anului 2019, in conformitate cu materialele de prezentare.

2. In conformitate cu Articolul 176 alin. (1) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, aprobarea datei de:

(i) 19 decembrie 2018 ca Ex – Date, calculata in conformitate cu prevederile Articolului 2 alin. (2) litera (l) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, si a

(ii) 20 decembrie 2018 ca Data de Inregistrare, calculata in conformitate cu prevederile Articolului 86 alin. (1) din Legea Emitentilor nr. 24/2017.

Intrucat nu sunt aplicabile acestei AGOA, actionarii nu decid asupra celorlalte aspecte descrise de Articolul 176 alin. (1) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, cum ar fi data participarii garantate si data platii.

3. Imputernicirea, cu posibilitate de substituire, a lui Johan Meyer pentru a semna hotararile actionarilor, precum si orice alte documente in legatura cu acestea si pentru a indeplini toate procedurile si formalitatile prevazute de lege in scopul implementarii hotararilor actionarilor, inclusiv formalitatile de publicare si inregistrare a acestora la Registrul Comertului sau la orice alta institutie publica.

Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti in calitate de Administrator de Investitii al FONDUL PROPRIETATEA S.A.

Oana Valentina TRUTA

Reprezentant Legal

Data raportului:

14 noiembrie 2018

Denumirea entitatii emitente:

Fondul Proprietatea S.A.

Sediul social:

Str. Buzesti nr. 78-80, etaj 7, sector 1, Bucuresti,011017

Numarul de telefon/fax:

Tel.: + 40 21 200 9600

Fax: + 40 21 200 9631

Email:

office@fondulproprietatea.ro

Internet:

www.fondulproprietatea.ro

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului:

18253260

Numar de ordine in Registrul Comertului:

J40/21901/2005

Capital social subscris:

4.771.610.196,08 RON

Capital social varsat:

4.582.427.774,08 RON

Numar de actiuni emise:

9.176.173.454

Numar de actiuni platite:

8.812.361.104

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise:

Actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti

GDR-uri pe London Stock Exchange



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.