vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


Med Life S.A. - M

Comunicat - Rezultate financiare preliminare 2017

Data Publicare: 12.02.2018 13:38:58

Cod IRIS: 87122

 

MedLife a incheiat anul 2017 cu o crestere de 27%

12 februarie 2018, Bucuresti: MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta rezultatele financiare aferente anului 2017, raportand o cifra de afaceri consolidata pro-forma de 638 milioane de lei, in crestere cu 27% fata de 2016, si un profit operational (EBITDA) pro-forma de 82.3 milioane de lei.

 

Clinicile si divizia de abonamente corporate au cea mai mare pondere din cifra de afaceri anuntata, 173 mil lei, respectiv 148 mil lei, urmate de spitale si laboratoare, 121 mil lei, respectiv 118 mil lei. Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele obtinute sunt in linie cu estimarile initiale si semnificativ peste ritmul de crestere al pietei.

2017 a fost un an cu mari provocari la capitolul proiecte de dezvoltare prin achizitii. Am finalizat preluarea Almina Trading, Anima si a Spitalului Humanitas, trei operatori importanti din sudul si nord-vestul tarii. In plus, am achizitionat clinicile si spitalul Polisano, operator din top 10 cele mai mari companii de servicii medicale privata din Romania si daca tranzactia va fi aprobata de Consiliul Concurentei vom ajunge la un total de 35 de companii in grup si un numar de 6300 de angajati si colaboratori in toata tara” a spus Mihai Marcu, CEO MedLife.

In paralel, cu proiectele de dezvoltare prin achizitii, MedLife a continuat sa investeasca si in proiecte de tip greenfield. Compania si-a consolidat pozitia de lider in zona Transilvaniei, deschizand anul trecut o noua hyperclinica si un nou laborator in Brasov, dar si in zona de sud-est a tari, unde a deschis prima cilnica de mari dimensiuni la Braila. De asemenea, MedLife a demarat o serie de investitii in extinderea capacitatii operationale a patru spitale din portofoliu, doua din Bucuresi si alte doua din Brasov si Cluj, acestea urmand sa se finalizeze anul acesta si in anul urmator.

Pentru 2018 reprezentatii MedLife isi propun sa mentina ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, cresterea proiectata fiind de peste 20% fata de 2017.

“Asa cum ne-am obisnuit actionarii vom continua cresterea vanzarilor semnificativ peste competitie atat prin crestere organica cat si prin achizitii. Speram sa obtinem in lunile ce urmeaza si aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia clinicilor si spitalelor Polisano. Este o tranzactie care va aduce valoare semnificativa grupului, atat din punct de vedere strategic, cat si din punct de vedere al rentabilitatii. Estimam ca vom finaliza in primul trimestru alte 2-3 tranzactii de dimensiuni mai mici ale caror activitate de Due Diligence este aproape de final”, a mai spus Mihai Marcu.

Pe langa proiectele de tip green field si achizitii, compania mai are in plan pentru 2018 alte doua obiective importante: sa devina lider national pe zona de rezonanta magnetica prin achizitionarea a 6 RMN-uri noi, urmand sa ajunga astfel la un total de 12 astfel de echipamente la nivel de retea, si sa se extinda in zonele de proximitate din afara tarii.   

Am initiat demersuri pentru a vedea in ce masura putem fi prezenti cu unitati proprii in tari vecine precum Bulgaria, Ungaria sau Serbia. Intr-o prima etapa vrem sa testam piata, astfel incat nu vom avea proiecte de anvergura si, in functie de evolutie, sa avem ulterior o strategie dedicata unor astfel de proiecte. Este poate momentul ca MedLife sa depaseasca granitele Romaniei”, a mai spus Mihai Marcu.

Despre MedLife:

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, una dintre marile companii private de sanatate din Europa Centrala si

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat peste 83 de unitati medicale. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.