joi | 25 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


OIL TERMINAL S.A. - OIL

Solicitarea actionarului majoritar pentru AGA O 04.04.2018

Data Publicare: 19.03.2018 13:02:25

Cod IRIS: 96507

Nr.170/19.03.2018

Catre

     BURSA DE VALORI BUCURESTI

             Fax: 021/2569276

     AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

            Fax: 021/659.60.51

 

RAPORT CURENT

conform Regulamentului CNVM nr. 1/2006

Data raportului: 19.03.2018

 

Societatea OIL TERMINAL S.A

Sediul social: strada Caraiman, nr. 2, Constanta

Telefon: 0241/702600, Fax: 0241/694833

Numarul inregistrarii la Oficiul Registrului Comertului: J13/512/1991

Cod unic de inregistrare: 2410163

Eveniment important de raportat:  Solicitare a actionarului majoritar, Ministerul Energiei, privind sedinta AGOA convocata in data de 04/05.04.2018

 

Societatea OIL TERMINAL informeaza actionarii si investitorii ca in conformitate cu art. 7 alin 1 litera (b) din Regulamentul CNVM nr 6/2009, in calitate de actionar al societatii OIL TERMINAL SA cu o cota de participare de 59,62% din capitalul social, propune urmatorul proiect de hotarare pentru punctul 4 al sedintei AGOA convocata pentru data de 04/05.04.2018, dupa cum urmeaza:

 

Punctul 4. – Cu votul actionarilor reprezentand ….% din capitalul social si …% din drepturile de vot ale actionarilor prezenti/reprezentati se aproba forma si continutul contractului de mandat ce va fi incheiat cu administratorii societatii alesi prin vot cumulativ, cu urmatoarele modificari si completari:

 

1.      PARTILE CONTRACTANTE:

 

Preambulul

o   se completeaza dupa cum urmeaza:

§  Avand in vedere...”Normele metodologice aprobate prin HG 722/2016 privind stabilirea criteriilor de selectie, de intocmire a listei scurte de pana la 5 candidati pentru fiecare post, a clasamentului acestora, a procedurii privind numirile finale, precum si a altor masuri necesare implementarii prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvemanta corporativa a intreprinderilor publice;

§  Dispozitiile Legii 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata;

§  Hotararea AGA de stabilire a indemnizatiei fixe lunare a administratorilor societatii alesi prin vot cumulativ”;

 

o   se elimina:

§  ’’Dispozitiile Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificari si completari”;

§  ..SAU Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Societatii nr.. .din data de ..., in conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvemanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, a hotarat reinnoirea mandatului de membru in Consiliul de Administratie a domnului...iar acesta a acceptat in mod expres sa detina calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Societatii.”

 

2.      DURATA CONTRACTULUI:

 

·         pct 2.2, se modifica dupa cum urmeaza: ’’Mandatul se poate reinnoi, ca urmare a unui proces de evaluare, daca prin actul constitutiv nu se dispune altfel si in conditiile in care mandatarul si-a indeplinit in mod expres atributiile prevazute in prezentul contract de mandat.

3.      OBIECTUL MANDATULUI:

 

·         pct. 3.2 se modifica si va deveni: ’’Pentru indeplinirea obligatiilor stabilite de catre mandatar, in temeiul prezentului Contract, Mandantul va plati o remuneratie fixa lunara egala cu de 2 (doua) ori media pe ultimile 12 luni a castigului mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform obiectului principal de activitate inregistrat de societate la nivel de clasa conform clasificatiei activitatilor din economia nationala, comunicata de Institutul National de Statistica, anterior numirii si o remuneratie variabila care va fi stabilita conform pct. 3.3 din prezentul contract;

·         pct 3.6 se modifica si va deveni: ” in cazul numirii in functia de Director General, Mandatarul va deveni administrator executiv si va indeplini orice acte necesare si utile in vederea realizarii obiectului de activitate al societatii, exercitand puterile si indeplinind obligatiile care ii sunt conferite de lege si actul constitutiv, cu exceptia celor rezervate in sarcina Consiliului de Administratie si a Adunarii Generale a Actionarilor.”

 

4.      DREPTURILE SI OBLIGATIILE MANDATARULUI:

                                             

                4.1   Drepturile mandatarului

A.     se elimina lit. h), celelalte prevederi urmand a se redenumi;

4.2      Declaratiile si obligatiile mandatarului,

 

B.

litera b) se modifica astfel: ’’Mandatarul declara ca nu se afla in nici una dintre situatiile de incompatibilitate, concurenta sau conflict de interese prevazute de Legea Societatilor nr. 31/1990, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, de OUG 109/2011, cu modificarile si completarile ulterioare sau de orice alte reglementari in domeniu, aplicabile, precum si faptul ca va anunta imediat ce va fi pus intr-un conflict de interese aparut ulterior numirii sale, pentru a fi stabilit comportamentul acestuia in Consiliul de Administratie, in sensul abtinerii de la votul privind situatia in care declara ca este in conflict de interese;

 

litera c)

se completeaza cu urmatoarele puncte, dupa cum urmeaza:

·         ”28. analizeaza si aproba planul de administrare al societatii elaborat in conformitate cu

·         prevederile legale;

·         29. sa aprobe Regulamentul de organizare si functionare al Societatii;

·         30. sa introduca cererea pentru deschiderea procedurii insolventei Societatii, potrivit legii;

·         31. sa propuna Adunarii Generale a Actionarilor Societatii majorarea capitalului social atunci cand aceasta masura este necesara pentru desfasurarea activitatii, infiintarea/ desfiintarea de noi unitati/subunitati, fuziunea, divizarea, precum si infiintarea de persoane juridice, cu sau fara personalitate juridica, prin asociere cu alte persoane din tara/strainatate;

·         32. sa aprobe nivelul asigurarii de raspundere profesionala pentru Directorul General;

·         33. procedeaza la autoevaluarea interna periodica a consiliului, comitetelor sale si a fiecarui membru al acestuia, in scopul identificarii punctelor forte si potentialul pentru dezvoltarea colectiva si individuala, in vederea indeplinirii functiilor consiliului, a conditiilor ajutatoare si a proceselor si competentelor necesare pentru aceste functii.”

 

C. litera a)

·         se inlocuieste termenul ’’proprietar” cu termenul ’’administrator”;

      5.   DREPTURILE SI OBLIGATIILE MANDANTULUI

                5.2   Obligatiile mandantului;

·         lit. (g) se modifica astfel:

”In cazul revocarii Administratorului intempestiv sau nejustificat, acesta are dreptul de a primi de la Societate o compensatie pentru perioada neexecutata din Contractul de Administrare, indiferent de data la care survine revocarea, dar nu mai mult de 12 indemnizatii lunare fixe determinate astfel:

 

a)      in situatia in care revocarea intervine oricand anterior inceperii ultimului an de mandat, administratorul va primi o compensatie reprezentand 12 indemnizatii lunare fixe;

b)      in situatia in care revocarea intervine in ultimul an de contract, se va plati o compensatie corespunzatoare numarului de luni ramase pana la finalul mandatului, dar care nu va fi mai mare de 6 indemnizatii lunare fixe.

 

Plata acestei compensatii se face in termen de 30 zile lucratoare de la data incetarii prezentului Contract de Administrare.

Aceasta forma de compensare a administratorului este unica dezdaunare a acestuia in situatia in care intervine revocarea administratorilor in mod nejustificat.

In cazul revocarii pentru motive intemeiate/justificate a administratorului, Societatea nu datoreaza acestuia nicio compensatie pentru perioada neefectuata din mandat.”;

 

·         se introduc urmatoarele:

 

o   litera i):

”in cazul in care apar situatii care pot schimba in mod semnificativ rezultatele si sustenabilitatea pe termen mediu sau lung sau daca plata componentei variabile a remuneratiei pune in pericol capitalizarea intreprinderii publice, aceasta este indreptatita ca nu plateasca partea calculata pentru anii anteriori;”

 

o   litera j):

”in cazul in care intreaga/o parte din componenta variabila este acordata pe baza unor date care se dovedesc ulterior a fi incorecte, societatea este obligata sa solicite ca acea parte din componenta variabila sa fie retumata”.

 

10. INCETAREA CONTRACTULUI:

 

Punctul 10.1:

A.      lit. b) se reformuleaza si devine: "revocarea Mandatarului in cazurile prevazute de prevederile art. 30, pct (5) si (8) din OUG nr. 109/2011, cu modificarile si completarile ulterioare”

 

B.      se completeaza cu urmatoarele:

”j) insolventa sau falimentul societatii;

k)     mandatul administratorului poate fi revocat si in urmatoarele cazuri: (i) impotriva acestuia s-a pus in miscare o actiune penala in legatura cu savarsirea unei infractiuni contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, a unei infractiuni de coruptie, delapidare, a unei infractiuni de fals in inscrisuri, evaziune fiscala, a unei infractiuni prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, (ii) a savarsit o infractiune prevazuta de Legea 31/1990 sau (iii) existenta unei hotarari penale definitive cu privire la savarsirea unei infractiuni intentionate, conform legii penale. In aceste cazuri, revocarea mandatului de catre adunarea generala a actionarilor Societatii nu va fi considerata revocare fara justa cauza.

l)          nedeclararea, evitarea conflictului de interese si/sau nerespectarea Codului de etica al societatii;

Litera j) devine litera m, iar litera k) devine paragraf nou.”

Formularele de Procura speciale si vot prin corespondenta vor fi completate si puse la dispozitia actionarilor pe adresa de web a societatii: www.oil-terminal.com/actionariat2010-2018/adunari-generale/2018/AGOA 04/05.04.2018 incepand cu data de 20.03.2018..

 

 

Director General,

Sorin CIUTUREANU

 

 

Director Dezvoltare,                                                   

Marieta STASI                                                                      

Sef Comp. Actionariat-Comunicare,

Sofia ZAGANEANU

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.