vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ROMPETROL RAFINARE S.A. - RRC

Comunicat - KMG International, recorduri istorice pentru primele 9 luni din 2017

Data Publicare: 06.11.2017 18:30:04

Cod IRIS: DAF21

06 Noiembrie 2017 Contact: Bogdan Urzica Tel: 021/305.77.45

KMG International, recorduri istorice pentru primele 9 luni din 2017

Grupul KMG International (KMGI) a atins in primele noua luni din 2017 rezultate tehnologice si financiare record, unice in istoria sa de circa 20 de ani.

”Astazi vorbim cu incredere despre faptul ca KMG International este un grup de companii, care creste stabil de la an la an, indicatorii financiari si operationali atinsi fiind peste rezultatele estimate si reprezentand noi recorduri istorice. In ultimii 5 ani, pe fondul programului de transformare a business-ului la scara larga, am modernizat unitatile de productie, am reconfigurat si extins reteaua de benzinarii, dar am imbunatatit si intregul model de management al business-ului, aducand Grupul la un nou nivel de calitate si performanta”, declara Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

Astfel, KMGI si-a imbunatatit constant din 2012 si pana in prezent indicatorii operationali (cantitatile de materii prima procesate, volume de produse petroliere comercializate, reducerea si eficientizarea costurilor de procesare si distributie), dar si rezultatele financiare – EBITDA si profitul net. Programul de investitii bine pus la punct si echilibrat, sustinut de actionarul KazMunayGas - compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, combinat cu eforturile managementului Grupului continua sa determine si sa sustina obtinerea acestor performante.

Grupul a inregistrat in primele 9 luni ale anului un profit operational (EBITDA) de 180 milioane USD*, in crestere cu 24% fata de rezultatul consemnat in perioada similara din 2016. In 2016, EBITDA-ul obtinut de KMG International a fost de aproximativ 204 milioane USD.

In acelasi timp, profitul net s-a majorat de la 12,3 milioane USD atins in perioada ianuarie – septembrie 2016 la 77,2 milioane USD in perioda similara a acestui an, pe fondul unei cresteri cu peste 28% a cifrei brute de afaceri pana la un nivel de 6,4 miliarde USD.

Rafinare si petrochimie

Pe fondul unei opriri planificate in luna mai a rafinariilor Petromidia Navodari si Vega Ploiesti, unitatile de productie au inregistrat o cantitate de peste 4,2 milioane tone de materie prima procesata in primele noua luni ale anului (+2%). In perioada iunie – septembrie, rafinaria Petromidia a prelucrat in medie circa 15.150 tone/zi de titei.

Din datele preliminare, rafinaria Petromidia a procesat in luna octombrie o cantitate zilnica de circa 18.000 tone de materie prima, cel mai inalt nivel atins de aceasta in istoria sa de 41 de ani. Totodata, rafinaria Vega Ploiesti si divizia de petrochimie au atins in octombrie un volum total de materii prime procesate de 60.000 de tone, fiind recorduri istorice pentru cele doua unitati de productie.

In prezent, Rompetrol Rafinare opereaza Petromidia Navodari - cea mai mare rafinarie din Romania si una dintre cele mai moderne si complexe din regiunea Marii Negre, Vega Ploiesti - cea mai veche unitate de prelucrare in functiune (1905) si singurul producator intern de bitum si hexan, dar si divizia de petrochimie - unicul producator de polimeri. Compania este detinuta in principal de KMG International (54,63%; direct si indirect) si statul roman prin Ministerul Energiei (44,69%).

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare si-a propus sa proceseze un volum de circa 5,6 milioane tone materie prima, in crestere cu 4,5% fata de nivelul istoric obtinut in 2016. In acelasi timp, compania si-a propus sa comercializeze circa 5,3 milioane tone produse petroliere, din care circa 83% carburanti auto (benzine - 1,4 milioane tone, motorine - 2,76 milioane tone, gaz petrolier lichefiat – 241.000 tone).

Retail

Segmentul de retail al Grupului a inregistrat in primele noua luni ale anului un volum record de circa 2,1 milioane tone carburanti (benzina, motorina, gaz petrolier lichefiat) in Romania, Moldova, Bulgaria si Georgia, in crestere cu peste 10% fata de indicatorul consemnat in perioada ianuarie – septembrie 2016. Anul trecut, nivelul total atins de Grup a fost de 2,9 milioane tone, cu 15% mai mult decat cel din 2015.

In primele noua luni ale anului, nivelul total al carburantilor comercializati in Romania prin canalele de distributie (retail, whosale) s-a majorat cu circa 12%, pana la circa 1,8 milioane tone. Rompetrol Downstream a consemnat o imbunatatire de 10% a vanzarilor prin reteaua sa de distributie retail si de peste 6% prin canalul de whosale.

Din datele preliminare, vanzarile totale de carburanti in perioada ianuarie - octombrie au atins un nivel record, de circa 2,7 milioane tone cu peste 11% fata de volumul comercializat in perioada similara din 2016. In cele 10 luni ale anului, Rompetrol Downstream a inregistrat o crestere a volumelor de 7%, iar subsidiarele din Bulgaria, Moldova si Georgia de 12%.

Acesta evolutie a fost sustinuta de continuarea programelor de extindere a retelei de distributie carburanti, finalizarea programului de rebranding al statiilor Rompetrol, dar si consolidarea brandurilor Hei si Fill&Go.

Recent, compania a deschis o noua statie in localitatea Campulung Moldovenesc, aceasta fiind a patra unitate finalizata in acest an dupa cele din Bucuresti (zonele Chitilia si Valea Oltului) si Iasi. Pana la finele anului, Rompetrol Downstream si-a propus sa finalizeze alte 2 noi statii in Bucuresti si Baia Mare, continuand lucrari de constructie a altor doua statii in Sovata si Bacau.

La sfarsitul lunii iunie, segmentul de distributie al Rompetrol Downstream cuprindea 793 puncte de comercializare (reteaua de statii Rompetrol, statii Partener Rompetrol, statii mobile Rompetrol Expres, baze interne de 9 si 20 metri cubi). Reteaua de statii Rompetrol numara in prezent 140 de unitati, din care 111 au implementat si conceptul Hei de gastro-restaurant.

Trading

Segmentul de Trading si Supply Chain a consemnat in perioada ianuarie – septembrie un volum total al materiilor prime si produse petroliere comercializate de circa 13,4 milioane tone, in crestere cu 11% fata de nivelul atins in perioada similara din 2016.

Conform datelor preliminare, KMG Trading a reusit sa obtina in luna octombrie un volum de aproximativ 2,2 milioane tone de produse si materii prime transferate si comercializate, cel mai inalt nivel lunar atins pana in prezent de aceasta. Din aceasta cantitate, circa 67% a fost reprezentata de activitatile de trading cu parteneri externi.

Astfel, volumele tranzactionate au atins in perioada ianuarie – octombrie un nivel de peste 15,5 milioane tone (+15%) si cuprind atat materiile prime livrate pentru aprovizionarea unitatilor de productie ale Grupului, cat si transferul/vanzarea produselor petroliere catre subsidiarele din regiune si parteneri externi.

KMG Trading este unicul operator pentru exportul titeiului produs de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan - KazMunayGas, dar si pentru derularea operatiunilor de trading pe pietele internationale.

* rezultat financiar neauditat

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice

KMG International



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.