vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

BRK sustine lichiditatea actiunilor TTS prin inceperea activitatii de Market Maker al Emitentului din 14 iulie

13.07.2021

• La o luna de la listare, TTS (Transport Trade Services) beneficiaza de serviciile de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group.
  • BRK Financial Group este primul market maker pentru actiunile TTS.
  • Din 14 iulie, un numar total de 12 instrumente financiare (11 emisiuni de actiuni si o emisiune de obligatiuni) beneficiaza de serviciul de market maker al emitentului.

TTS (Transport Trade Services), cel mai mare transportator roman pe Dunare listat la bursa in 14 iunie 2021, va beneficia la o luna de la listare, incepand cu 14 iulie, de serviciile de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). BRK este primul market maker al emitentului pentru TTS si va sustine cresterea lichiditatii pentru actiunile TTS.

„Imbunatatirea lichiditatii este unul dintre obiectivele noastre, la Bursa de Valori Bucuresti. Programul de Market Maker al Emitentului sustine aceasta directie importanta in dezvoltarea pietei si aduce beneficii pentru brokeri, dar si pentru emitenti, printr-o crestere a evaluarii si o imbunatatire a pozitiei in piata. Ne bucuram ca vom avea de maine, 14 iulie, 12 instrumente financiare incluse in acest program si ne asteptam ca numarul lor sa creasca in continuare”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

„In calitate de emitent listat, ne propunem sa ne aliniem celor mai bune practici in relatia cu investitorii si potentialii investitori si consideram ca programul de sustinere a lichiditatii este in linie cu obiectivele noastre de a crea valoare pentru actionari. Ne dorim ca actiunile TTS sa fie incluse in componenta indicilor locali si internationali (cu referire directa la seriile de indici ale furnizorului global FTSE Russell) pentru a creste atractivitatea actiunilor in randul potentialilor investitori, iar lichiditatea este criteriul principal pentru includerea actiunilor in cadrul acestor indici. Am incheiat cu BRK Financial Group un contract pe o perioada de 2 ani de zile, iar parametrii de cotare agreati au fost calibrati in stransa legatura cu capitalizarea companiei, cu free floatul si cu obiectivele propuse”, a declarat Petru Stefanut, Director General TTS.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group in baza unui contract semnat cu TTS (Transport Trade Services).

„Salutam decizia companiei TTS de a apela la serviciul de market making al emitentului oferit de BRK Financial Group, la scurt timp dupa listarea actiunilor. Lichiditatea contribuie pe termen lung la reducerea volatilitatii si implicit a riscului asociat si am observat empiric ca in topul rulajelor zilnice, actiunile care au lichiditatea asigurata de catre un market maker ocupa pozitii fruntase. Angajamentul nostru in cadrul acestui parteneriat consta in cotarea unui volum de minim de 11.000 de actiuni (atat pe sensul cumparare, cat si pe sensul de vanzare), la un spread de maxim 3%, dar obiectivul nostru intern este sa cotam cu un spread mediu in jurul valorii de 1,50 si o prezenta in piata de minim 90% din durata sedintelor de tranzactionare”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

BRK devine, astfel, market maker al emitentului pentru zece instrumentele financiare: actiunile TTS (Transport Trade Services), Bursa de Valori Bucuresti, Antibiotice, Aages, Impact Developer&Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, precum si pentru obligatiunile IMP26E. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Makerul Emitentului (MME) efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de TTS sunt disponibili AICI.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.