vineri | 19 aprilie, 2024 |

Anunturi

Obligatiunile OMRO IFN intra la tranzactionare pe SMT-ul BVB in data de 23 aprilie

22.04.2020

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca joi, 23 aprilie, vor intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB obligatiunile denominate in euro emise de OMRO IFN Targu Mures (simbol bursier – OMRO25E si ISIN - RO4R4ZQYFZD7), una dintre primele institutii de microfinantare infiintate in Romania.

Caracteristicile acestora sunt prezentate in tabelul de mai jos.

Valoarea emisiunii (euro)

Numar de obligatiuni

Valoare nominala

Dobanda

Data emiterii

Maturitate

2.000.000

200 euro/ obligatiune

7,5% p.a. fixa, platibila semestrial

29 ianuarie 2020

29 ianuarie 2025

Obligatiunile au fost cumparate de 8 investitori profesionali, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali, intr-un plasament privat.

Plasamentul privat a fost intermediat de Goldring si BRK Financial Group (BRK), iar admiterea obligatiunilor la tranzactionare a fost asistata de Goldring, in calitate de Consultant Autorizat.

Fondurile atrase de OMRO prin emisiunea de obligatiuni vor fi utilizate pentru finantarea activitatii de creditare precum si a altor cheltuieli operationale curente ale emitentului.

OMRO IFN este una dintre primele institutii de microfinantare din Romania. In anul 2007, societatea a fost inregistrata in Registrul General al institutiilor financiare non-bancare (IFN) al Bancii Nationale a Romaniei, specializandu-se in acordarea de credite pentru finantarea afacerilor din agricultura (microferme si ferme mici) si, totodata, in acordarea de microcredite acelor intreprinderi mici, mijlocii si microintreprinderi (MIMM) care nu se califica pentru acces la servicii financiare bancare.

Schimbarea actionariatului, incepand cu 2018, a marcat un moment de inflexiune in evolutia societatii, translatand perspectivele si viziunea OMRO spre expansiune geografica si prin acces digitalizat la o plaja mult mai larga de clienti potentiali cu obiectivul de a ajunge cea mai importanta platforma independenta de microfinantare din Romania.

La finalul anului 2019, OMRO avea un portofoliu de credite de 17,1 milioane lei, aproape dublu fata de cel din 2018, si 569 clienti activi (261 clienti noi).