miercuri | 21 februarie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Anunturi


Obligatiunile retailer-ului online de mobila si decoratiuni Vivre Deco intra la tranzactionare pe SMT-ul BVB in data de 10 aprilie

09.04.2020

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca vineri, 10 aprilie, vor intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB obligatiunile denominate in euro emise de Vivre Deco (simbol bursier – VIV25E si ISIN - ROAWC79PLKL1), unul dintre cei mai mari retaileri online de mobila si decoratiuni din Europa Centrala si de Est.

Caracteristicile acestora sunt prezentate in tabelul de mai jos.

Valoarea emisiunii (euro)
 

Numar de obligatiuni

Valoare nominala

Dobanda

Data emiterii

Maturitate

3.453.400

34.534

100 euro/ obligatiune

5,25% p.a. fixa, platibila trimestrial

10 martie 2020

10 martie 2025

 

Obligatiunile au fost cumparate de 66 investitori, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali, intr-un plasament privat.

Plasamentul privat si admiterea la tranzactionare a obligatiunilor au fost asistate de BT Capital Partners, compania de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania (TLV), in calitate de Consultant Autorizat.

Vivre va folosi finantarea atrasa pentru sustinerea strategiei de dezvoltare accelerata a companiei, in special prin investitii in instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienti si a cresterii notorietatii brandului, precum si prin investitii in tehnologie si automatizari.

Vivre Deco a inregistrat, anul trecut, venituri de aproape 200 milioane lei, un profit operational EBITDA de 7,1 milioane lei si un profit net de 3,4 milioane lei. Compania este prezenta in noua tari din Europa Centrala si de Est si a inregistrat o dezvoltare sustinuta in ultimii 5 ani, cifra de afaceri crescand in medie cu 28% anual.

Totodata, Vivre Deco este una dintre cele 15 companii finaliste ale editiei din 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB, programul fanion al Bursei de Valori Bucuresti destinat identificarii, promovarii si sustinerii viitoarelor motoare de crestere ale economiei Romaniei.

In actionariatul Vivre Deco se regasesc firmele Neogen (50%) si Advisory Delta (45%) si Nagy Vajda Andras Peter (5%). Firma Neogen este detinuta in proportie de 67% de Calin Fusu, 13,54% de Nagy Vajda Andras Peter, 10,86% de Bodo Zoltan Ferenc si 8,6% de Laszlo Robert. Advisory Delta are un singur actionar, Walnut Investments OOD, o companie cu sediul in Bulgaria, care este detinuta de Oliver Cadogan, membru al Consiliului de Administratie al Vivre si sotul Monicai Cadogan, directorul general al Vivre.