vineri | 19 aprilie, 2024 |

Anunturi

Prima emisiune de obligatiuni a dezvoltatorului imobiliar Qualis Properties debuteaza pe SMT-ul BVB in data de 9 aprilie

08.04.2021

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca vineri, 9 aprilie, prima emisiune de obligatiuni a dezvoltatorului imobiliar Qualis Properties va intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB. Obligatiunile vor fi tranzactionate sub simbolul QUAL24E (ISIN - ROGTMLWT0Y67).

Debutul obligatiunilor Qualis Properties la tranzactionare va fi marcat printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare, care va avea loc in data de 9 aprilie, incepand cu ora 10:00 si va putea fi urmarita live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucuresti (Facebook si YouTube).

Qualis Properties a derulat in luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2,1 milioane euro, prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de 3 ani si o dobanda fixa de 9% p.a., platibila trimestrial. Cele 20.937 de obligatiuni au o valoare nominala de 100 euro/ obligatiune si au fost cumparate de 51 de investitori, dintre care 49 de persoane fizice si 2 persoane juridice.

Prin emisiunea de obligatiuni corporative, Emitentul are in vedere realizarea unei investitii prin achizitia unui teren in valoare de 5,3 milioane euro, pe care intentioneaza sa realizeze un proiect premium cu 700 de apartamente si 13.000 mp de spatii comerciale. Societatea dezvolta proiecte rezidentiale incepand cu anul 2017, in zone cu o buna dinamica a dezvoltarii in municipiul Brasov, iar proiectele rezidentiale s-au realizat etapizat.

Qualis Properties are un capital social de 90.000 de lei, divizat in 90.000 de actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu/ actiune. Antreprenorul Catalin Dumitru Mandru este proprietarul societatii, detinand in nume propriu 95% din actiuni, iar prin firma Kron Build SRL diferenta de 5%.

SSIF BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat si, totodata, admiterea la tranzactionare a obligatiunilor societatii pe SMT-ul BVB, in calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua sa asiste Qualis Properties in urmatoarele 12 luni, ulterior listarii obligatiunilor, pentru indeplinirea cerintelor de raportare si informare a investitorilor.

Mai multe informatii sunt disponibile in Memorandumul intocmit in vederea admiterii la tranzactionare si publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.