vineri | 19 aprilie, 2024 |

Transport Trade Services principalul furnizor de servicii integrate de pe Dunare implineste 25 de ani de la infiintare

25.01.2022

Transport Trade Services (TTS), furnizorul principal de servicii logistice integrate de pe Dunare, a implinit 25 de ani de la infiintare. In 23 ianuarie 1997 compania si-a inceput activitatea sub forma unei case de expeditii. In cei 25 de ani de activitate, Transport Trade Services s-a dezvoltat organic, prin achizitii de companii de transport fluvial, companii de operare portuara si terminale portuare situate pe Dunare si in Portul Constanta, dar si in Ungaria si Austria. TTS este listata la Bursa de Valori Bucuresti din iunie 2021 si are in prezent o capitalizare de 648 milioane de lei (131 milioane euro).

„Transport Trade Services a demonstrat in cei 25 de ani de existenta rezilienta si o strategie de dezvoltare care da roade in continuare. Ne bucuram ca cel mai mare transportator de pe Dunare a ales in 2021 sa intre in comunitatea companiilor listate la Bursa si ca putem fi alaturi de ei pentru perioada ce urmeaza acestor primi 25 de ani. In cateva luni de la listare, actiunile TTS au inregistrat volume si valori de tranzactionare insemnate, cu impact pozitiv asupra lichiditatii pietei. Mai mult, anul trecut actiunile TTS au fost incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente, intrand astfel si in vizorul investitorilor institutionali. Le urez mult succes in continuare, atat pe Dunare, cat si la bursa”, a declarat Adrian Tanase, Director General Bursa de Valori Bucuresti.

„Ne bucuram sa sarbatorim 25 de ani de cand suntem activi in economia romaneasca si contribuim la dezvoltarea unei industrii importante precum cea a transportului pe Dunare. In aceasta perioada am crescut sustenabil si vorbim astazi de o companie integrata, listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu prioritati strategice regionale si planuri de crestere. Suntem campion regional in transportul fluvial si infrastructura portuara din bazinul Dunarii si prin strategia asumata vom continua sa fim un partener cheie pentru sectoarele agricol, siderurgic si chimic. Totodata ne propunem sa integram cele mai bune practici de sustenabilitate si guvernanta corporativa si suntem mandri de realizarile din piata de capital si increderea acordata de catre investitori”, a declarat Petru Stefanut, Director General Transport Trade Services.

Activitatea Transport Trade Services este organizata in trei segmente principale: expeditie de marfuri, transport fluvial si operare portuara. Expeditia de marfuri reprezinta segmentul coordonator al afacerii, fiind exercitat inclusiv de catre filialele Plimsoll Kft (Ungaria) si TTS (Transport Trade Services) GMBH Viena. Principalele marfuri transportate si operate in porturi de TTS sunt produse minerale (materii prime pentru industria siderurgica si laminate), produse agricole (cereale, oleaginoase si furaje) si produse chimice (roca fosfatica si produse finite ale industriei ingrasamintelor chimice).

Transport Trade Services, prin filialele CNFR Navrom Galati si Fluvius din Ungaria, detine cea mai mare flota de barje de pe Dunare, si efectueaza transporturi subordonat expeditiei de marfa. Subsidiara Navrom Bac asigura servicii de ferry peste Dunare, in Gala’i si intre Romania si Ucraina (Isaccea-Orlivka). Cel de-al treilea segment al afacerii, operatiunile portuare, sunt desfasurate in terminale din portul Constanta si din porturi dunarene. TTS detine cea mai mare flota fluviala din bazinul dunarean, formata din 481 unitati fluviale cu o capacitate de aproape 800 mii tone, 8 macarale plutitoare, precum si propriile terminale portuare in Constanta si in 7 porturi fluviale dunarene (Galati, Braila, Oltenita, Giurgiu, Bechet si Turnu Severin in Romania si Fajsz in Ungaria).

TTS este listata la Bursa de Valori Bucuresti din 14 iunie 2021, dupa derularea unei oferte publice initiale secundare prin care actionarii societatii au vandut 50% din actiuni, pentru 288 milioane lei (58,5 milioane euro). In sapte luni de la listare, investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti au tranzactionat aproape 7 milioane de actiuni TTS. Valoarea totala a tranzactiilor realizate in aceasta perioada cu actiunile TTS a fost de 147 milioane de lei. Actiunile companiei sunt incluse in indicii BET, BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BETPlus, BET-BK. Actiunile companiei fac parte de asemenea, din 20 decembrie 2021, din indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente, FTSE Global Micro Cap. Transport Trade Services este a doua companie romaneasca prezenta in indicii FTSE Global Micro Cap, alaturi de Bittnet. Includerea actiunilor TTS a fost decisa de furnizorul global de indici in urma revizuirii trimestriale anuntata pe 19 noiembrie.