vineri | 19 aprilie, 2024 |

Utilitech Services furnizor de servicii de intretinere tehnica curatenie si mentenanta a cladirilor a listat prima sa emisiune de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti pe SMT

26.02.2021

• Societatea Utilitech Services, furnizor servicii de intretinere tehnica, curatenie si mentenanta a cladirilor, a listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT), prima sa emisiune de obligatiuni, in valoare de aproape 4,9 milioane lei.
  • Radu Hanga, Presedinte BVB:
    • „Bursa de Valori Bucuresti a dovedit din plin in ultimii doi ani ca este un canal viabil pentru finantarea companiilor din diverse domenii de activitate. Investitorii sunt atenti la oportunitatile de investitii si sunt dispusi sa investeasca intr-o companie daca sunt convinsi de planul de dezvoltare al acesteia. Finantarea prin obligatiuni este un prim pas al companiilor pe piata de capital si uram bun venit Utilitech Services la Bursa de Valori Bucuresti.”
  • Lucian Ciofoaia, Fondatorul si Directorul General, Utilitech Services:
    • „Capitalul atras de Utilitech Services prin plasamentul privat este utilizat pentru finantarea unor proiecte de dezvoltare strategica in piata serviciilor, precum si pentru activitatile curente. De asemenea, fondurile obtinute vor sustine si realizarea de investitii, in oportunitatile de servicii identificate pana in prezent. Inca din anul 2020 ne-am adaptat strategia de business in tendinta pietei serviciilor ce le desfasuram, pentru a lua cele mai eficiente decizii de dezvoltare.”
  • Mihaela Stoica, Director General, Intercapital Invest:
    • „Atragerea de finantare prin bursa poate permite unei companii sa realizeze investitii importante in implementarea unor strategii de dezvoltare, beneficiile unei companii listate fiind mai complexe. Companiile listate beneficiaza simultan de imbunatatirea imaginii, de publicitate gratuita si constanta, de imbunatatirea guvernantei corporative, de o mai buna vizibilitate in fata clientilor si partenerilor de afaceri. Astfel, orice companie care are planuri ambitioase de dezvoltare ar trebui sa ia in considerare listarea la Bursa de Valori Bucuresti.”

Utilitech Services, furnizor servicii de intretinere tehnica, curatenie si mentenanta a cladirilor, a listat vineri, 26 februarie, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT), prima sa emisiune de obligatiuni, in valoare de aproape 4,9 milioane lei.

„Bursa de Valori Bucuresti a dovedit din plin in ultimii doi ani ca este un canal viabil pentru finantarea companiilor din diverse domenii de activitate. Investitorii sunt atenti la oportunitatile de investitii si sunt dispusi sa investeasca intr-o companie daca sunt convinsi de planul de dezvoltare al acesteia. Finantarea prin obligatiuni este un prim pas al companiilor pe piata de capital si uram bun venit Utilitech Services la Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

„Capitalul atras de Utilitech Services prin plasamentul privat este utilizat pentru finantarea unor proiecte de dezvoltare strategica in piata serviciilor, precum si pentru activitati curente. De asemenea, fondurile obtinute vor sustine si realizarea de investitii, in oportunitatile de servicii identificate pana in prezent. Inca din anul 2020 ne-am adaptat strategia de business in tendinta pietei serviciilor ce le desfasuram, pentru a lua cele mai eficiente decizii de dezvoltare”, a afirmat Lucian Ciofoaia, Fondatorul si Directorul General al Utilitech Services.

Societatea a derulat in martie 2020 un plasament privat in care a vandut 48.835 de obligatiuni negarantate, denominate in lei cu o valoare nominala de 100 lei/obligatiune. Obligatiunile au fost subscrise de 102 investitori si au o maturitate de trei ani si o dobanda de 8,5% pe an, platibila anual.

Intercapital Invest a asistat compania in calitate de Consultant Autorizat in vederea listarii obligatiunilor si va continua sa sustina Utilitech Services si in urmatoarele 12 luni, ulterior listarii obligatiunilor, pentru indeplinirea cerintelor de raportare si informare a investitorilor.

„Atragerea de finantare prin bursa poate permite unei companii sa realizeze investitii importante in implementarea unor strategii de dezvoltare, beneficiile unei companii listate fiind mai complexe. Companiile listate beneficiaza simultan de imbunatatirea imaginii, de publicitate gratuita si constanta, de imbunatatirea guvernantei corporative, de o mai buna vizibilitate in fata clientilor, partenerilor de afaceri. Astfel, orice companie care are planuri ambitioase de dezvoltare ar trebui sa ia in considerare listarea la Bursa de Valori Bucuresti”, a afirmat Mihaela Stoica, Directorul General al Intercapital Invest.

Utilitech Services este o companie dinamica ce vine in intampinarea nevoilor proprietarilor de imobile, fiind un furnizor national de servicii integrate de Facility Managment. Avand la baza experienta acumulata si un management proactiv, poate oferi solutii prompte la solicitarile oricarui tip de client, indiferent de dimensiunea portofoliului si de complexitatea acestuia.

Infiintata in anul 2015, Utilitech Services si-a inceput activitatea ca o companie de servicii de curatenie ce deservea clienti din sectorul rezidential de lux, dar cu o experienta a managementului de peste 15 ani a decis inceperea dezvoltarii activitatii companiei ca raspuns la cererea in crestere a serviciilor de calitate in industria de facility management, dezvoltand si alte departamente interne care sa sustina o gama larga de servicii tehnice necesare acoperirii diverselor activitati ca: mentenanta predictiva, mentenanta preventiva si mentenanta corectiva, servicii profesionale de curatenie, administrare de proprietati, servicii de relocare, amenajarea spatiilor verzi si peisagistica etc., avand in plan si extinderea serviciilor pe piata sistemelor de control acces, intretinerea sistemelor HVAC, intretinerea instalatiilor electrice si sanitare etc;

Utilitech Services a inregistrat in 2020 cu o cifra de afaceri de 2,1 milioane lei, potrivit datelor furnizate de societate, cu o crestere a profitului net de 42% pentru aceeasi perioada, pana la aproape 300.000 de lei.

In urma demersurilor realizate pe parcursul anului 2020, incepand cu luna ianuarie 2021, Utilitech Services, alaturi de partenerii sai externi, a nceput implementarea statiilor automate de spalat revolution-laundry in Bucuresti (www.revolution-laundry.ro), urmand ca in urmatoarele 24 de luni sa extinda acest serviciu pe intreg teritoriul tarii, pana la 100 de locatii.

Mai multe informatii despre emisiunea de obligatiuni sunt disponibile in Memorandumul intocmit in vederea admiterii la tranzactionare si publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.