marți | 03 octombrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. - IMP

Servicii de Market Maker oferite din partea Raiffeisen Bank International

Data Publicare: 19.09.2023 18:00:15

Cod IRIS: 0DA74

IMPACT beneficiaza de serviciile de Market Maker al Emitentului oferite din partea Raiffeisen Bank International

 

Bucuresti, 19.09.2023: IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucuresti, va beneficia, din data de 28 septembrie 2023, de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de catre Raiffeisen Bank International. IMPACT este listata la Bursa de Valori Bucuresti din anul 1996.

Ne dorim ca parteneriatul cu Raiffeisen Bank International sa creasca accesul la actiunile Impact si, ca atare, lichiditatea acestora, in favoarea actionarilor actuali si viitori. Impreuna, vom continua sa crestem gradul de cunoastere al companiei in randul investitorilor, precum si a potentialului investitional si oportunitatea investitiei in actiunile IMPACT.” a declarat Constantin Sebesanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

"Suntem incantati sa fim implicati in evolutia Impact Developer & Contractor S.A. la Bursa de Valori Bucuresti. In calitate de Market Maker, suntem mandri sa facilitam lichiditatea in una dintre companiile pioniere pe piata din Romania si suntem siguri ca vom aduce valoare adaugata prin oferirea de adancime pietei pentru toti participantii la piata. Apreciem foarte mult increderea acordata companiei si expertizei noastre.”, a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader la Raiffeisen Bank International.

IMPACT Developer & Contractor este listata pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti, la categoria premium. In ultimii 5 ani, investitia in actiunile IMPACT a adus un castig dublu comparativ cu castigurile generate de indicele BET; raportat la ultimii 10 ani, castigurile sunt de 20 de ori mai mari.

 

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experienta de 32 de ani pe piata, Impact Developer & Contractor S.A. este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile Impact Developer & Contractor S.A. („IMP”) sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucuresti, compania avand o capitalizare bursiera de 655.293.346,43 lei (la data de 18.09.2023). Societatea utilizeaza cele mai bune practici de guvernanta corporativa, transparenta, responsabilitate si comunicare cu investitorii, obtinand ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizata de catre Asociatia Romana pentru Relatia cu Investitorii. Misiunea Impact Developer & Contractor S.A. este de a dezvolta comunitati, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atat in Bucuresti, cat si in marile orase ale tarii. Printre proiectele de referinta ale dezvoltatorului se numara GREENFIELD Baneasa si LUXURIA Residence, acesta din urma fiind primul proiect rezidential din Romania cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel national, anul acesta Impact Developer & Contractor S.A. a finalizat in Constanta prima faza a proiectului rezidential BOREAL Plus, proiect mixt format din vile si blocuri de apartamente, iar recent a obtinut autorizatia de construire pentru proiectul rezidential GREENFIELD Copou, in Iasi.

 

Despre Raiffeisen Bank International

RBI opereaza in Austria, unde este una dintre cele mai importante banci corporative si de investitii, precum si in Europa Centrala si de Est (ECE) ca piata sa de origine. 12 piete din regiune sunt acoperite de banci subsidiare. In plus, Grupul RBI cuprinde numerosi alti furnizori de servicii financiare, de exemplu in leasing, gestionarea activelor sau M&A.

Aproximativ 44.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti prin intermediul a aproximativ 1.700 de puncte de afaceri, avand de departe cea mai mare acoperire din Europa Centrala si de Est. Actiunile RBI sunt listate la Bursa de Valori din Viena. Bancile regionale austriece Raiffeisen detin aproximativ 58,8% din actiuni, restul fiind in free float. In cadrul grupului bancar austriac Raiffeisen, RBI este institutul central al bancilor regionale Raiffeisen si al altor institutii de credit afiliate.

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.