sâmbătă | 09 decembrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ROMCARBON SA - ROCE

Parteneriat pentru dezvoltarea unei noi activitati de reciclare

Data Publicare: 20.11.2023 8:29:41

Cod IRIS: FBB0E

                                                                                                            Nr.1238/20.11.2023

 

RAPORT CURENT

Conform:Regulamentului A.S.F. nr.5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata;Legii nr.24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata;Legii nr.31/1990, a societatilor, republicata su cu modificari ulterioare;Actul constitutiv al societatii S.C. ROMCARBON S.A.

Data raportului:20.11.2023

Denumirea entitatii emitente: ROMCARBON S.A

Sediul social: Buzau, str. Transilvaniei nr. 132, judetul Buzau

Numarul de telefon: 0238/723.115/ Numar fax:0238/710.697

Codul unic de inregistrare:RO 1158050

Numar de ordine in Registrul Comertului:J 10/83/1991

Capital social subscris si varsat: 52.824.419,20 lei

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: BVB Categoria Standard

 

Evenimente de raportat: Parteneriat pentru dezvoltarea unei noi activitati de reciclare

ROMCARBON S.A. (denumita in continuare „Romcarbon sau Compania”) informeaza piata cu privire la semnarea unui acord (Memorandum of Understanding) cu SWANCOR HOLDING Co.Ltd. (denumita in continuare Swancor) pentru dezvoltarea unei noi activitati de reciclare.

Colaborarea cu Swancore are ca scop dezvoltarea pe teritoriul Uniunii Europene a activitatii de reciclare a materialelor termorigide.

Swancor este o companie infiintata in anul 1992, cu fabrici in Nantou, Shanghai, Tianjin, Jiangsu si Malaezia, orientata spre tehnologie si care se concentreaza pe cercetare si dezvoltare inovatoare. Grupul de firme Swancore se ocupa in principal de productia de compozite chimice fine si fibra de carbon, produsele sale fiind furnizate in peste treizeci de tari, iar marca SWANCOR fiind una bine-cunoscuta in industria chimica din intreaga lume. Mai multe detalii despre Swancor puteti gasi pe https://www.swancor.com/en#section1

Participarea Romcarbon in cadrul acestui parteneriat face parte din eforturile Companiei de dezvoltare a activitatii sale de reciclare si de aliniere la principiile economiei circulare. Compania si-a extins/intensificat eforturile de scalare a activitatii curente de reciclare, pe masura ce obiectivele europene si globale de decarbonizare s-au definit.

Astfel, colaborarea cu Swancor este un pas firesc, in contextul in care semnele schimbarilor climatice au devenit vizibile si reducerea emisiilor de carbon nu mai este doar o problema de mediu, ci are si un impact economic solid, toate industriile tintind catre emisii nete zero si catre o functionare durabila.

 

Cu deosebita stima, 

Presedintele Consiliului de Administratie

si

Director General

Huang Liang Neng


 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.