marți | 23 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) S.A. - TTS

Raport trim 3 2022

Data Publicare: 15.11.2022 18:00:20

Cod IRIS: 56D97

RAPORT CURENT

 

conform Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si

a Regulamentului nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Data raportului: 15.11.2022

Denumirea entitatii emitente: TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) S.A.

Sediul social: Mun. Bucuresti, Str. Vaselor, nr. 27, sector 2

Numarul de telefon/fax: 021/210.29.07, 021/210.35.43

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului: 9089452

Numar de ordine in Registrul Comertului: J40/296/1997

Capital social subscris si varsat: 60.000.000 lei

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: BVB - Categoria Premium Actiuni (simbol de piata TTS) 

 

Evenimente importante de raportat:  Publicare Raport trimestrial aferent trimestrului 3 2022

 

[Bucuresti, 15 noiembrie 2022]

Evolutii cheie in T3 2022

 

•              Conditiile de piata au ramas favorabile si s-au stabilizat in T3, atat in ce priveste serviciile de transport fluvial pe Dunare cat si in ce priveste serviciile de operare portuara in Constanta, si au determinat rezultatele foarte bune obtinute de Grupul TTS – la nivel consolidat, si de TTS – la nivel individual.

 

•              Principalul factor care a determinat aceasta evolutie a fost intrarea pe piete a fluxurilor masive de cereale exportate de Ucraina, pe fondul ofertei de servicii limitate de capacitatile existente, atat la nivelul flotelor de pe Dunare, cat si in portul Constanta.

 

•              Anticipand lipsa de capacitate disponibila, Grupul TTS a operationalizat doua terminale de geamanduri in rada interioara a portului Constanta, TTS1 la inceputul lui iulie, si TTS2 in luna septembrie. Ambele terminale asigura independenta lanturilor logistice operate de TTS de existenta de facilitati de operare portuara disponibile, incarcarea si descarcarea navelor maritime realizandu-se in larg, prin transbord direct nava – barje, fara ca navele sa fie nevoite sa acosteze la cheu si fara sa aiba nevoie de spatii de depozitare pentru incarcare-descarcare.

 

•              Volumul de activitate al TTS a fost afectat de iesirea din piata a doua fluxuri importante de materii prime minerale cu o valoare cumulata de 1,25 mil tone – materii prime siderurgice pe relatia Ismail-Galati si bauxita pentru combinatul de alumina din Tulcea. Aceste fluxuri insa se derulau pe distante scurte avand o valoare adaugata mica. Astfel incat, desi volumul agregat de marfuri transportate si operate de Grup in primele 9 luni a fost mai mic cu 1,11 mil tone fata de perioada similara din 2021, veniturile realizate de Grup au crescut prin preluarea de fluxuri noi cu valoare adaugata mare.

 

•              Seceta prelungita – cea mai grava din 2003 incoace, a condus la niveluri ale Dunarii extrem de joase. In consecinta, conditiile de navigatie au fost nefavorabile pe intreg parcursul trimestrului, navigatia fiind intrerupta in zona Zimnicea pentru o perioada de 40 zile.

 

•              Flexibilitatea operationala asigurata de modelul de afaceri al Grupului TTS si eforturile depuse la nivel de grup au facut ca efectele secetei sa fie contracarate in totalitate pana la finalul trimestrului. Principalele masuri luate in acest sens au fost inlocuirea partiala a fluxurilor intrerupte de seceta cu fluxuri in regim combinat cale ferata/fluvial, preluarea rapida de catre flota ramasa in aval de Zimnicea a noilor fluxuri de marfa aparute in piata si organizarea de noi lanturi logistice

 

•              Investitiile in modernizarea si recertificarea navelor – in principal marirea capacitatii si modernizarea barjelor de 2.000 tone, efectuate de NAVROM in T3 au fost de 3,8 mil EUR. Cumulat pe primele 9 luni investitiile in flota au atins 14,273 mil EUR, depasind valoarea bugetata pentru intreg anul 2022.

 

Rezultate 9 luni 2022

 

•              Rezultatele financiare obtinute la 9 luni au fost in crestere pe toata linia fata de perioada similara a anului 2021. Grupul TTS (consolidat) a inregistrat in primele 9 luni ale anului venituri de 664,3 mil lei (47,3% 9L_2022/9L_2021) si un profit net de 136,9 mil lei (137,9% 9L_2022/9L_2021), in timp ce TTS (individual) a inregistrat o cifra de afaceri de 465,3 mil lei (56,8% 9L_2022/9L_2021) si un profit net de 60,6 mil lei (127,8% 9L_2022/9L_2021)

 

Previziuni pentru T4 2022

 

•              Privitor la volumul de activitate, anticipam, in principal, o revenire la niveluri normale a volumului de materii prime minerale operate si transportate si ne asteptam la o crestere a fluxurilor de cereale de provenienta ucraineana.

 

•              Conditiile de navigatie vor ramane suboptime pe durata intregului trimestru, dar vor fi mai bune decat cele din T3, ceea ce va permite derularea activitatii de transport fluvial la niveluri mai apropiate de cele normale.

 

•              Nu anticipam o inrautatire a conditiilor de piata, avand in vedere ca dezechilibrul intre cererea de servicii si limitarile de capacitate ale ofertei este in continuare prezent.

 

•              Principalele riscuri pe care vedem sunt legate inrautatirea semnificativa a situatiei macroeconomice si intrarea in recesiune a economiei europene in ansamblu ca efect al razboiului din Ucraina, cu potentiale efecte negative directe asupra cererii de servicii de transport fluvial si operare portuara, riscul de inrautatire a conditiilor de navigatie si riscul de cerere foarte scazuta pentru servicii de transport cereale provenind din bazinul Dunarii de Jos.

 

•              In aceste conditii, anticipam o mentinere a rezultatelor operationale si financiare in linie cu nivelurile inregistrate pe primele 9 luni, cu potential in minus daca riscurile si incertitudinile semnalate se vor materializa, si cu potential in plus daca anticiparile noastre privitoare la volumul de activitate se vor confirma.

 

Despre Grupul TTS

Grupul TTS este cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate – expeditie, transport pe Dunare si operare portuara de produse agricole, materii prime minerale si ingrasaminte chimice, din bazinul Dunarii de Jos.

Grupul este format din 16 companii, 11 inregistrate in Romania, 3 inregistrate in Ungaria si cate una in Republica Moldova si Austria, si opereaza pe intregul curs navigabil al Dunarii, de la Kelheim pana la Constanta si pana la Ismail/Reni in Ucraina.

Grupul TTS detine cea mai mare flota fluviala din bazinul dunarean, cu o capacitate de aproape 800 mii tone, 8 macarale plutitoare, precum si terminale portuare in Constanta si in 7 porturi fluviale dunarene din Romania si Ungaria.

 

Despre TTS (Transport Trade Services) S.A.

Infiintata in ianuarie 1997, TTS (Transport Trade Services) S.A. este activa pe segmentul expeditie internationala de marfuri. Compania este punctul central al Grupului TTS si coordoneaza activitatea grupului.

In iunie 2021, actiunile emise de TTS au fost admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB, la categoria Premium (simbol: TTS), in urma incheierii cu succes a unei oferte publice initiale secundare de vanzare, prin care actionarii societatii au vandut 50% din actiuni, societatea fiind evaluata la 107 milioane euro.

In 20 septembrie 2021, actiunile TTS au fost incluse in indicele BET al celor mai lichide actiuni tranzactionate la BVB, iar in 20 decembrie 2021 au fost incluse in seria de indici FTSE Russell dedicati pietelor emergente, respectiv in indicele FTSE Global Micro Cap.

 

Raportul trimestrial aferent T3 2022 este compus din urmatoarele documente, anexate prezentului raport curent:

  1. Raportul Consiliului de Administratie al TTS (Transport Trade Services) S.A. asupra activitatii Grupului TTS in perioada 01.01.2022 – 30.09.2022
  2. Declaratie conducere
  3. Situatiile  Financiare consolidate (neauditate)
  4. Situatiile  Financiare individuale (neauditate)

 

 

 

 

Director General

Petru STEFANUT

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.