sâmbătă | 20 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Evenimente


Investor Relations and Liquidity Support Programme

28.02.2023

Investor Relations and Liquidity Support Programme lansat de BERD, in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, gestionat de Daniela Serban, VERTIK, vizeaza imbunatatirea vizibilitatii pe piata secundara a companiilor listate prin furnizarea de servicii de consultanta unor emitenti selectati cu privire la modul de activare a investitorilor si de imbunatatire a vizibilitatii companiei pe piata de capital. Programul este sustinut financiar de KTACF - Capital Markets Development Technical Cooperation Programme, finantat de Guvernul Coreei de Sud.

Performanta continua pentru companiile listate depinde de a avea o piata secundara activa care sa mentina actionarii in legatura cu compania si sa atraga atentia noilor investitori, care sa fie construiata in jurul unei povesti solide, un istoric operational dovedit si transparenta. Acestea pot sustine cresterea lichiditatii actiunilor pentru a facilita tranzactionarea actiunilor companiei.

 

De ce sa aplicati?

  1. Obtineti o strategie pentru a prezenta mai eficient compania comunitatii investitorilor, aspirand la cele mai bune practici in ceea ce priveste relatia cu investitorii, adaptata nevoilor companiei, si creati un cadru care sa permita:
    1. (Re)definirea povestii companiei si reflectarea sa in toate instrumentele de prezentare catre investitori, definirea si utilizarea mesajelor cheie aliniate la asteptarile investitorilor.
    2. Primirea de suport si indicatii pentru crearea cadrului prezentarii adaptat fiecarui public tinta.
    3. Crearea unui sistem intern si a resurselor pentru a gestiona activitatea pentru Relatia cu investitorii.
    4. Proiectarea unui calendar anual proactiv IR aliniat strategiei.
    5. Instruirea echipei de IR pentru implementarea strategiei timp de 6 luni de la livrarea strategiei.
    6. Primirea de asistenta suplimentara, daca este necesar, pentru a actualizari ce tin de IR: website, prezentare, gestionarea teleconferintelor pentru prezentarea rezultatelor financiare.
  2. Castigati vizibilitate si promovarea emitentilor selectati ca primii participanti la nivel global la Programul BERD pentru relatia cu investitorii si sustinerea lichiditatii, sustinut de profesionisti de top.
  3. Recunoasterea ca una dintre companiile in ascensiune pe piata de capital din Romania si impartasirea experientei in ceea ce priveste imbunatatirea practicilor IR cu alte companii dupa finalizarea Programului.

 

Alti termeni
Echipa VERTIK va organiza o prima vizita la sediul companiei si cateva intalniri online si offline necesare pentru a evalua profilul companiei si obiectivul pentru relatia cu investitorii. Procesul va permite stabilirea obiectivelor fiecarei companii si a strategiei IR propuse si care vor fi sustinute.
Strategia va fi livrata in maximum 3 luni dupa workshop-ul de lansare pentru fiecare companie, cu o luna suplimentara pentru feedback. Ulterior, VERTIK va oferi in cadrul programului pana la 10 ore/luna de servicii de consultanta pentru a asigura livrarea si implementarea Planului de Actiune. Planul de lucru va fi insotit de supravegherea consultantului privind angajarea altor terti sau VERTIK, sau personalul companiei pentru inceperea executarii acestuia.
Strategia va fi livrata in limba romana sau engleza, in functie de optiunea companiei.
Se preconizeaza ca emitentii selectati vor acoperi 20% din costurile serviciilor de consultanta si 80% din costuri sunt acoperite de KTACF.

 

Criteriu de evaluare
Performanta financiara a companiilor, performanta pietei secundare si activitatile IR vor fi luate in considerare.
Selectia va fi facuta in comun de BERD si VERTIK.

 

Cum se aplica
Completati formularul atasat mai jos pana pe 28 februarie 2023 si trimiteti-l prin e-mail la
dserban@vertikgroup.eu.

Pentru intrebari, va rugam sa o contactati pe Daniela Serban la +40742242662, dserban@vertikgroup.eu

 

Despre:
BERD este o banca multilaterala care promoveaza dezvoltarea sectorului privat si initiativa antreprenoriala in 38 de economii de pe trei continente. In actionariatul BERD se regasesc 71 de tari, precum si UE si BEI. Investitiile BERD urmaresc sa faca economiile din regiunile sale competitive, bine guvernate, ecologice, incluzive, rezistente si integrate. Pana in prezent, Banca a investit peste 10 miliarde de euro in peste 500 de proiecte in Romania.

Cu sediul in Bucuresti, VERTIK ofera servicii integrate de suport pentru dezvoltarea si implementarea Relatiilor cu Investitorii si Relatii Publice adaptate nevoilor companiei pe pietele de capital romanesti si internationale. Compania lucreaza cu unele dintre firmele recent listate la BVB, incluse in indicele principal, BET, cu companii listate pe piata AeRO, precum si cu cele interesate sa emita actiuni sau obligatiuni.