sâmbătă | 20 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ALRO S.A. - ALR

ALRO implementeaza doua proiecte de investitii in valoare de 4,22 milioane USD

Data Publicare: 23.11.2023 8:29:32

Cod IRIS: 234EF

Nr.93/23.11.2023

 

 

Catre:    Autoritatea de Supraveghere Financiara

              Bursa de Valori Bucuresti

Raport curent intocmit in conformitate cu prevederile din Legea nr. 24/2017 (republicata) si Regulamentul ASF nr. 5/2018 (cu modificarile si completarile ulterioare) privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Data raportului: 23.11.2023

Denumirea entitatii emitente: Alro S.A.

Sediul social: Slatina, Str. Pitesti, nr.116, Jud. Olt

Numarul de telefon/ fax: 0249 431 901 / 0249 437 500

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului : RO 1515374

Numar de ordine in Registrul Comertului: J28/8/1991

Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRCJ28/8/1991

Cod LEI: 5493008G6W6SORM2JG98

Capital social subscris si varsat: 356.889.567,5 RON

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti - Categoria Premium (simbol de piata: ALR)

 

Comunicat de presa

 

ALRO implementeaza doua proiecte de investitii in valoare

de 4,22 milioane de dolari pentru cresterea capacitatii de control al calitatii produselor

 

Slatina, 23 noiembrie2023 - ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, implementeaza  doua proiecte de investitii in valoare de 4,22 milioane de dolari menite sa majoreze capacitatile de control al calitatii produselor. 

 

Aceste investitii reprezinta un alt pas important in implementarea strategiei ALRO de a creste productia de produse complexe, cu profitabilitate mare, prin implementarea celor mai bune practici si a tehnologiilor de inalta performanta, eficiente energetic sii prietenoase cu mediul“, a declarat Gheorghe Dobra, Directorul General al ALRO. „In felul acesta reusim sa crestem competitivitatea companiei la nivel international, sa cream valoare pentru actionari, clienti si comunitate si sa ne pastram pozitia intr-un mediu economic extrem de competitiv”.
 

Compania a semnat contractele de achizitii cu furnizori internationali de prestigiu pentru furnizarea si  instalarea celui de-al doilea sistem de examinare nedestructiva cu ultrasunete (USL) si  a unui sistem de masurare a conductivitatii electrice la produsele laminate plate. Aceste noi achizitii permit realizarea unei scanari complete si automate a placilor din aliaje de aluminiu, pe ambele suprafete (superioara si  inferioara), asigurand astfel o verificare extrem de precisa a structurii interne si uniformitatii tratamentelor termice la care placile au fost supuse anterior. De asemenea, prin utilizarea controlului ultrasonic pentru verificarea structurii interne si  efectuarea masuratorilor de conductivitate electrica pe ambele suprafete ale produsului, impreuna cu generarea de rapoarte tip C Scan, se asigura o garantie suplimentara in ceea ce priveste calitatea placilor din aliaje de aluminiu fabricate, care este specifica produselor cu valoare adaugata mare.

 

In ultimii 20 de ani, Grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolari, din care peste 530 de milioane de dolari numai in unitatile de productie din Slatina, in tehnologie de ultima generatie, in cresterea eficientei operationale si in programe de protectie a mediului. Aceste investitii au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe cele cu valoare adaugata mare si foarte mare, au dus la reducerea amprentei asupra mediului la nivelul intregului Grup si au adus certificari de calitate a produselor, precum cea de conformitate cu standardele internationale de management al calitatii pentru industria aeronautica si  de aparare, certificarea NADCAP sau certificarea privind sustenabilitatea afacerilor, ASI Performance Standards.

 

Marian-Daniel NASTASE                                                           Gheorghe DOBRA

Presedintele Consiliului de Administratie                               Director General

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

www.alro.ro

 

Florenta Ghita

Bucuresti

Telefon: +40 744 644 004

E-mail: investor.relations@alro.ro

 

Grupul ALRO

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. - producatorul de aluminiu, Alum S.A. - producatorul de alumina, Vimetco Extrusion S.R.L. – producator de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding si de management, Vimetco Trading – vanzari de aluminiu si pana la 1 septembrie 2023 Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - societate de extractie a bauxitei, Global Aluminium Ltd. - societate de tip holding  si Bauxite Marketing Ltd – marketing.

ALRO
ALRO este o subsidiara a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producator global de aluminiu primar si prelucrat integrat vertical. Structura actionarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Paval Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) si altii (12,39%).

In functie de capacitate, ALRO este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati vertical din Europa, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, o capacitate de reciclare deseuri aluminiu care va ajunge la 100.000 tpa pana la finalul anului 2023, rezultand o productie de metal lichid reciclat de 94.000 tpa. Capacitatea Turnatoriei de aluminiu este de 315.000 tpa precum si facilitati de procesare de 140.000 tpa, in aluminiu laminat la cald si la rece si divizia de extruziune.

Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana, dar Compania are exporturi si in SUA si Asia. ALRO este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9100 pentru unitatile de productie pentru industria aeronavala, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cat si standardele internationale pentru produsele laminate plate.

Incepand cu anul 2020, ALRO si Vimetco Extrusion sunt membre ale ASI (Aluminium Stewardship Initiative), o asociatie internationala care contribuie la imbunatatirea durabilitatii in sectorul global al aluminiului. In ianuarie 2023, ALRO a obtinut prima certificare ASI Performance Standard V3 (Versiunea a 3-a) din Europa.

 

 

 

 

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.