marți | 03 octombrie, 2023 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


LIFE IS HARD S.A. - LIH

Rezultate financiare preliminare 2021

Data Publicare: 24.02.2022 8:01:18

Cod IRIS: 8B73A

Catre,

 

BURSA DE VALORI BUCURESTI S.A.,

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA - Sectorul Instrumente si Investitii Financiare

 

Subscrisa LIFE IS HARD S.A. cu sediul in Floresti, Str. Avram Iancu, nr. 500, jud. Cluj, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Cluj sub nr.  J12/1403/2004, C.I.F. RO16336490, reprezentata legal de D-l. Chis Catalin in calitate de Director General, va transmite alaturat:

 

SINTEZA RAPORTULUI PRELIMINAR 2021 AL LIFE IS HARD S.A.

STRATEGIE SI POZITIONARE DE BUSINESS

2021 este primul an de crestere accelerata pentru LIFE IS HARD (LIH) si ne bucuram sa va informam ca acesta a adus rezultate foarte bune si imbunatatiri majore la capitolul Performanta financiara pentru LIFE IS HARD.

Astfel, cifra de afaceri LIH a ajuns la 21,5 milioane lei (cu 198,87% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2020), iar profitul net se ridica la 3,4 milioane lei, insemnand o crestere cu 213,03% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Rezultatul brut la finele perioadei de raportare s-a concretizat, de asemenea, intr-un profit in suma de 3.845.495 lei, in crestere cu 204,82% comparativ cu valoarea inregistrata in perioada de referinta (1.261.555 lei).

Anul 2021 este primul in care LIFE IS HARD incaseaza venituri din active financiare (dividende) inclusiv din compania cea mai recent achizitionata – Innobyte – pe langa cele care provin din activitatea Performia. Cumulat, acestea se ridica la 1.616.231,93 lei – ceea ce contribuie consistent la cresterea profitului financiar.

De asemenea, pe langa rezultatele LIFE IS HARD mentionate, companiile in care LIH are detineri au inregistrat, la randul lor, performante financiare in crestere - ceea ce ne consolideaza fundamentul si ne mareste capacitatea de a actiona pe piata.

Cifrele inregistrate la finele anului 2021 ne confirma ca investitiile noastre genereaza valoare crescuta si concreta, iar partenerii cu care construim livreaza la standardele necesare pentru a creste accelerat, conform strategiei noastre de dezvoltare. 

Va invit sa parcurgeti in continuare un scurt overview asupra evolutiei business-ului in anul 2021 si a performantelor sale pe divizii si detineri.

 

LIFE IS HARD | Work Soft 

Incepand cu 2021, Life Is Hard si-a derulat activitatea pe structura a doua departamente: SMART ITC & TELCO - cuprinde linia de business din telecomunicatii si Smart Communities - respectiv INSURANCE & DIGITAL - cuprinde linia de business aferenta 24broker precum si cea de Digitalizare a IMM-urilor.

Cele doua departamente au generat o cifra de afaceri de 21.507.397 lei, din care 61,94% este aferenta SMART ITC & TELCO, iar 38,06% este generata de INSURANCE & DIGITAL. Cea mai mare pondere din cifra de afaceri o are activitatea desfasurata in zona de telecomunicatii, care a generat o cifra de afaceri de 12.658.296 lei, adica 58,86% din cifra de afaceri a LIH. De asemenea, o alta pondere semnificativa in cifra de afaceri o au veniturile generate din aplicatia 24Broker.ro, detinand un procent de 30,95% din cifra de afaceri totala a LIH.

Ritmul de crestere a veniturilor operationale comparativ cu cel al cheltuielilor operationale a avut o influenta pozitiva asupra rezultatului operational, care s-a concretizat intr-un profit in suma de 2.470.439 lei, in crestere cu 88,47% fata de perioada anterioara de raportare.

Compania si-a majorat cu peste 500% activele, iar in ceea ce priveste gradul de indatorare, Life Is Hard prezinta un nivel redus de expunere la risc: datoriile societatii reprezinta 49,89% din activele societatii, situandu-se sub pragul recomandat de 50%.

 

PERFORMIA FINANCE

Din punct de vedere financiar, evolutia activitatii companiei de la inceputul si pana la finele anului 2021 arata o crestere a business-ului reflectata atat in majorarea cifrei de afaceri cu 24,25%, care ajunge la 2.257.374 lei, cat si in cresterea cu 59,45% a profitului net (de la 415.068 lei in 2020 la 661.839 lei in 2021). Rezultatele vin dintr-un nivel de retentie foarte bun in ceea ce priveste clientii din portofoliu si, in paralel, a dezvoltarii expertizei echipei pe zona de consultanta de business - foarte apreciata mai ales in contextul crizei sanitare, care a adus mediului de business noi perspective si parametri contextuali.  

 

INNOBYTE SOLUTIONS

Cresterea cererii pe zona de eCommerce, respectiv consolidarea si cresterea pe zona de servicii tip devops, automatizare, IoT, monitorizare si interventie au generat o crestere substantiala a business-ului companiei. Astfel, Innobyte Solutions a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 10.643.873 lei (+21,24%) si un profit net de 2.743.304 lei (+21,87%). Un alt element ce a contribuit la rezultatele inregistrate consta in atragerea de catre echipa de management de clienti noi si relevanti pe zona de dezvoltare software. Rezultatele exceptionale marcate la finele anului 2021 se datoreaza atat procesului de optimizare a resurselor cu referire la alocarea pe proiecte, cat si capacitatii crescute de mobilizare a echipei pentru a livra la un standard ridicat. Rezultatele inregistrate de Innobyte Solution la final de 2021 sunt peste estimarile realizate de management de 2 mil euro cifra de afaceri si 460 mii euro EBITDA.

 

Life Is Hard - final de 2021

Ultima parte a anului 2021 a marcat cateva momente importante pentru companie: 

  1. LIFE IS HARD (LIH) a fost inclusa in primele cele mai relevante 20 de companii listate pe piata AeRO care alcatuiesc indicele BET AeRO. De mentionat ca, in prima saptamana, LIFE IS HARD a ocupat locul 2 in topul companiilor cu cea mai mare crestere din cadrul indicelui. Acest statut, la fel ca si evolutia companiei de pana acum, ne face sa fim si mai motivati in a genera cresterea business-ului LIH in urmatoarele luni si ani, oricare ar fi contextele de piata care vor urma.

  2. A avut loc o schimbare relevanta in industria de telecomunicatii, care influenteaza divizia noastra Telco: Orange a achizitionat pachetul majoritar din Telekom Romania Communications, companie de servicii fixe. Pe segmentul de telecomunicatii, LIH ofera exclusiv servicii fixe clientilor sai, iar impreuna cu echipa Orange lucram astfel incat clientii nostri sa poata avea acces in curand la intregul portofoliu de conectivitate. 

  3. S-a luat decizia de split a actiunilor LIH, care s-a operationalizat la inceputul anului 2022. Acest demers are ca scop asigurarea unui portofoliu mai flexibil pentru actionarii nostri si posibilitatea de a creste mai usor lichiditatea pe bursa.

  4. Am semnat contractul de finantare europeana nerambursabila aferent proiectului “Modele computationale bazate pe big data si analiza predictiva a datelor pentru optimizarea si automatizarea distributiei de produse de asigurare prin platforma 24Broker.ro”. Astfel, vizam o investitie de peste 14 mil lei in dezvoltarea platformei 24Broker.ro. Finantarea nerambursabila primita este in valoare de 10.122.484,75 lei.

  5. Am derulat si finalizat emisiunea a 45.101 obligatiuni convertibile, negarantate, denominate in LEI, cu o valoare totala de 4.510.100 RON, avand o valoare nominala de 100 lei/obligatiune, o rata nominala a dobanzii de 8%/an platibila trimestrial  si scadenta in anul 2025. Operatiunea a fost aprobata in AGEA din 24.02.2021 si s-a finalizat la inceputul lui 2022 cu listarea obligatiunilor pe sistemul multilateral de tranzactionare (SMT) al Bursei de Valori Bucuresti, Sectorul Titluri de Credit. 

Finalul lui 2021 a fost, de asemenea, momentul pentru o decizie majora de business, pentru care ne vom pregati in 2022: trecerea LIFE IS HARD pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti. Avem in plan ca trecerea sa aiba loc la inceputul anului 2023, iar aceasta noua pozitie pe care o vizam ne incurajeaza sa mentinem cat mai sus standardul prestatiei noastre si rezultatele pe care vi le oferim dvs, actionarilor.

Raportarile contabile aferente rezultatelor preliminare pe 2021, ale societatii LIFE IS HARD S.A. au fost intocmite in conformitate cu OMFP nr. 1802/2014 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, acestea nefiind auditate.

LIFE IS HARD S.A. (LIH) informeaza actionarii si investitorii cu privire la disponibilitatea Raportului aferent rezultatelor preliminare ale anului 2021, pregatit in conformitate cu prevederile Legii 24/2017 si ale Regulamentului ASF nr. 5/2018, incepand cu 24.02.2022, dupa ora 08:00 (ora locala). 

 

Raportul poate fi consultat: (i) pe website-ul societatii, categoria „Investor relations”, sectiunea „Financial results/Rezultate financiare”, link  https://www.lifeishard.ro/for-investors/; si (ii)  pe website-ul BVB (www.bvb.ro). 


 

LIFE IS HARD S.A. 

Dl. Catalin Chis

Director General 


  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.