joi | 09 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


TERAPLAST SA - TRP

Al doilea market maker al TeraPlast este Raiffeisen Bank International

Data Publicare: 26.02.2024 18:00:13

Cod IRIS: 50076

COMUNICAT

 

Raiffeisen Bank International va fi al doilea market maker al emitentului pentru TeraPlast

 

  • Serviciile vor fi oferite de Raiffeisen Bank International si vor intra in vigoare din data de 1 martie 2024.

 

  • Este al doilea serviciu de market maker al emitentului de care beneficiaza TeraPlast .

 

Bistrita, 26 februarie 2024

TeraPlast SA (simbol TRP) anunta semnarea unui contract de market maker al emitentului cu Raiffeisen Bank International. Serviciile vor fi active din data de 1 martie 2024 si au ca principal obiectiv cresterea lichiditatii titlurilor TRP, ceea ce va atrage si o vizibilitate sporita a companiei atat pe piata interna, cat si la nivel international.

Colaborarea cu Raiffeisen Bank International include si o componenta de analiza financiara a emitentului (Sponsored Research), ceea ce extinde sursele de informatii disponibile pentru investitorii de pe piata de capital.

O piata de capital atractiva presupune companii dinamice, proactive, cu o guvernanta bine pusa la punct si o viziune solida, orientata catre performanta si dezvoltare durabila. Noi respectam aceste criterii prin dezvoltarea continua a Grupului TeraPlast, dar si prin deschidere, comunicare transparenta, care sa aduca investitorului datele esentiale  in deciziile sale. Prin prezenta in FTSE Russell si MSCI suntem pe radarul investitorilor globali, ceea ce ne motiveaza suplimentar sa aplicam cele mai bune practici in interesul actionarilor si a investitorilor, sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor lor. Ne aducem, totodata, contributia la dezvoltarea pietei de capital din Romania. Colaborarea cu Raiffeisen Bank International contribuie la imbunatatirea lichiditatii si minimizarea volatilitatii actiunii TRP in beneficiul actionarilor si investitorilor.” a afirmat Alexandru Stanean, Director general TeraPlast.

„Suntem incantati de decizia TeraPlast de a nominaliza Raiffeisen Bank International (RBI) in calitate de Market Maker al emitentului, ceea ce reprezinta al zecelea mandat pentru noi. Suntem increzatori ca aceasta colaborare va creste semnificativ adancimea pietei si volumul total de tranzactionare, avand astfel un impact pozitiv asupra lichiditatii actiunilor. Apreciem increderea acordata companiei si expertizei noastre." a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader RBI.

„Suntem incantati sa vedem ca, la aproape 5 ani de la stabilirea cadrului general de derulare al programului de Market Maker al Emitentului, acesta a creat premisele imbunatatirii lichiditatii companiilor listate la bursa si ca, din ce in ce mai multi emitenti, implementeaza acest program. TeraPlast acceseaza deja a 2-a oara beneficiile acestui program si ne dorim sa isi atinga obiectivele propuse care, in mod cert, vor fi in beneficiul investitorilor companiei, in particular si al pietei de capital, in general. Felicit si Raiffeisen Bank International, care este din ce in ce mai activ in cadrul progamului dezvoltat de Market Maker al Emitentului”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Contractul semnat este al doilea de acest tip incheiat de TeraPlast. Din 2020 compania beneficiaza de servicii de market making al emitentului din partea BRK Financial Group.

Capitalizarea TeraPlast este de peste 262 milioane de euro, iar numarul actionarilor a trecut de 14 mii. 

In ultimele 12 luni, titlurile TRP au avut un rulaj total de peste 226 milioane de actiuni. Au avut loc peste 45 de mii de tranzactii, cu o valoare totala care a depasit 24 milioane de euro.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici:

http://www.bvb.ro/info/Programul%20privind%20Market%20Maker-ul%20Emitentului.pdf.

 

Despre Grupul TeraPlast

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova si Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile companiei sunt incluse in indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti, in indicii Small Cap si Global All Cap ai FTSE Russell, in indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index) si ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena. 

In cadrul evaluarii VEKTOR in baza a 12 criterii privind guvernanta corporativa si comunicarea cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10, pentru al cincilea an consecutiv.

 

Despre Raiffeisen Bank International (RBI)

Raiffeisen Bank International (RBI), considera Austria, unde este una dintre cele mai importante banci corporate si de investitii, precum si Europa Centrala si de Est, drept piata sa principala. Prin intermediul subsidiarelor sale, acopera 12 piete din regiune. Mai mult, Grupul RBI cuprinde numerosi alti furnizori de servicii financiare, cum ar fi leasingul, gestionarea activelor sau fuziunile si achizitiile.

Aproape 45.000 de angajati deservesc 18,6 milioane de clienti prin aproximativ 1.500 de puncte de lucru, majoritatea fiind situate in ECE. Actiunile RBI sunt listate la Bursa din Viena. Bancile regionale Raiffeisen din Austria detin aproximativ 61,2% din actiuni, iar restul reprezinta free float. In cadrul Grupului Raiffeisen Banking din Austria, RBI este institutia centrala a bancilor regionale Raiffeisen si a altor institutii de credit afiliate.

 

 

 

Contact details

Alexandra Sica

Phone: +4 0741 270 439

Email: investor.relations@teraplast.ro 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.