joi | 09 mai, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


ANTIBIOTICE S.A. - ATB

Punerea in functiune a Centralei Fotovoltaice de 2,5 MW

Data Publicare: 28.03.2024 8:31:13

Cod IRIS: 432BC

 

 

 

 

RAPORT CURENT  

                                                                                     

Data raportului: 28.03.2024

Denumirea entitatii emitente: Antibiotice SA

Sediul social: Iasi, str. Valea Lupului nr. 1, cod postal 707410,  http://www.antibiotice.ro

E-mail: relatiicuinvestitorii@antibiotice.ro

Numarul de telefon/fax: 0232 209000 / 0372 065 633

Codul unic de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului: RO1973096

Numarul de ordine in Registrul Comertului: J22/285/1991

Capital social subscris si varsat: 67.133.804 lei

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza valorile mobiliare emise: Bursa de Valori Bucuresti

Numar de actiuni: 671.338.040

Numar de voturi: 671.338.040

Principalele caracteristici ale

valorilor mobiliare emise de societatea comerciala: actiuni nominative, valoarea nominala: 0,10 lei

 

Eveniment de raportat:

 

 

Antibiotice Iasi a pus in functiune o centrala fotovoltaica de 2,5 MW, finantata prin PNRR, ce va asigura peste 25% din necesarul de energie electrica

 

* centrala fotovoltaica la sol de 2,5 MV va asigura 26,4% din necesarul de energie electrica a companiei


* noua facilitate va produce in medie 3.500 MWh/an, contribuind la reducerea cu peste 2000 de tone pe an a gazelor cu efect de sera

 

* in 2024 se va implementa si un ansamblu de panouri fotovoltaice pe cladirile companiei cu o putere de 1,2 MW, astfel incat productia de energie verde sa asigure autonomia din punct de vedere energetic pana la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale


Antibiotice Iasi a pus in functiune o centrala electrica fotovoltaica de 2,5 MW, investitie ce face parte din strategia de dezvoltare durabila a companiei. Proiectul centralei fotovoltaice a presupus implementarea solutiilor Parapet, companie de constructii in sectorul regenerabil, de proiectare, infrastructura mecanica, electrica si de management.

 

Investitia totala in acest proiect este de 11.8 milioane lei, din care suma de 4.078.620 lei este acordata de catre Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), diferenta fiind asigurata din fondurile proprii ale companiei.

 

Centrala electrica fotovoltaica asigura producerea unei cantitati anuale de energie electrica care va acoperi 26,4% din necesarul functionarii platformei industriale de la Iasi, prin raportare la consumul inregistrat in anul 2021.   

 

Noua facilitate va produce, in medie, 3.500 MWh/an, reducand amprenta de carbon cu peste 2.000 de tone anual si va contribui, astfel, la dezvoltarea rezilientei la schimbarile climatice prin reducerea emisiilor cu efect de sera.

 

„Reducerea amprentei de carbon, in perspectiva UE de a atinge neutralitatea climatica in orizontul 2050, reprezinta o preocupare strategica pentru Antibiotice. Ne-am construit o strategie privind eficienta energetica pe platforma noastra care sa asigure un anumit grad de autonomie energetica in procesele industriale, iar aceasta investitie reprezinta un pas important in aceasta directie. Din totalul energiei anuale consumate vom asigura, prin acest parc fotovoltaic, peste un sfert din surse regenerabile si acest aspect va contribui semnificativ la procesul de decarbonizare”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

 

Noua capacitate de productie a energiei electrice din surse regenerabile (energie solara) este amplasata la sol, pe platforma companiei si se intinde pe o suprafata construita de 31.428 m2, fiind instalate 4680 panouri fotovoltaice.

 

Dezvoltarea parcului fotovoltaic s-a realizat in patru luni, fiind o adevarata desfasurare de forte si utilaje, fiind aplicat unul din principiile sustenabilitatii: DNSH (Do No Significant Harm - a nu prejudicia in mod semnificativ) care presupune sa construiesti sustenabil, in conditii de siguranta si eficienta, intr-un mod in care sa nu fie afectat mediul, pe toata durata si in toate fazele proiectului, de la proiectare pana la etapa de dezafectare.

 

Ne bucuram sa vedem tot mai multe companii romanesti, din sectoare economice diverse, implicate in eficientizarea productiei si consumului de energie electrica si, in egala masura, preocupate de o dezvoltare sustenabila a activitatii acestora. Ne aplecam asupra nevoii fiecareia si venim cu solutii personalizate, la cheie, pentru a le sprijini sa-si indeplineasca obiectivul, respectiv sa-si asigure cat mai mult din necesarul de energie electrica din surse proprii, regenerabile. Centrala fotovoltaica instalata pentru Antibiotice Iasi e un proiect de referinta in acest sens, ne bucuram sa fim parte din solutiile de sustenabilitate adoptate de companie, a declarat Andrada Moldovan, CEO Parapet.

 

Tot in acest an, Antibiotice va implementa un ansamblu de panouri fotovoltaice pe cladirile din companie cu o putere de 1,2 MW, astfel incat productia de energie verde  sa asigure autonomia din punct de vedere energetic pana la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale.

 

In prezent, strategia de sustenabilitate a companiei se concentreaza pe masuri care sa conduca la reducerea emisiilor de carbon prin eficientizare energetica, innoirea parcului auto cu masini electrice, dar si cresterea procentului de achizitie de energie electrica din surse regenerabile.

 

Investitia in capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile reprezinta o componenta de sustenabilitate a Planului de Afaceri “The Future Together 2020-2030”, prin care actionarii Antibiotice au stabilit pentru urmatorii ani obiective ambitioase de crestere sustenabila a afacerii.

 

Despre Antibiotice

Infiintata in 1955, Antibiotice S.A. are o traditie de aproape 70 de ani in fabricarea de produse farmaceutice finite si de ingrediente farmaceutice active (API). In prezent, compania este lider mondial in producerea de Nystatin API si cel mai mare producator roman de medicamente generice, avand parteneriate de afaceri solide cu diferite entitati internationale. Extinderea pe pietele globale a fost promovata prin investitii substantiale si printr-un angajament ferm de a respecta standardele internationale de calitate, precum EU-GMP, CoS si US-FDA. Echipa multidisciplinara de specialisti se concentreaza constant asupra performantei inalte prin diferite programe de formare desfasurate in cadrul Academiei a+, in cooperare cu universitati relevante, precum si prin sisteme moderne de cultura motivationala si organizationala.

 

Despre Parapet

PARAPET este o companie romaneasca de constructii in sectoarele de energie regenerabila si de siguranta rutiera, cu sedii la Cluj-Napoca, Bucuresti si Nurnberg. Are un portofoliu bogat de parcuri fotovoltaice si de centrale electrice mixte, fotovoltaice - eoliene - cu stocare, construite la cheiesau in diferite stadii, in 15 tari din Europa. Compania ofera solutii si servicii EPC si BoS si detine una dintre cele mai mari flote de masini si utilaje din tara, adaptate celor doua sectoare in care activeaza. Structura organizationala a Parapet cuprinde departamente interne dedicate fiecarei etape de constructie a unui parc fotovoltaic sau hibrid.

 

 

 

 

Director General,

ec.Ioan NANI

 

                      

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.