joi | 22 februarie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


BITTNET SYSTEMS SA - BNET

Semnarea unui acord de investitie international - M&A Servodata

Data Publicare: 01.03.2021 18:00:14

Cod IRIS: D3A1B

 

Raport curent nr. 11 / 2021

 

Raport curent in conformitate cu:

Legea 24/2017, Regulament ASF 5/2018

Data raportului:

01.03.2021

Numele companiei

BITTNET SYSTEMS S.A

Sediul social

Strada Soimus Nr. 23, Bloc 2, Apartament 24, Sector 4, Bucuresti

Punct de lucru

Blvd. Timisoara nr 26 Cladirea Plaza Romania Offices Spatiul PRO-01 Etaj 1 Sector 6, Bucuresti

Telefon/Fax

021.527.16.00 / 021.527.16.98

Cod Unic de Inregistrare la Registrul Comertului

21181848

Numar de ordine la Registrul Comertului

J40/3752/2007

Piata pe care sunt tranzactionate actiunile

Segment: Principal; Categoria: Standard

Simbol

BNET - actiuni

BNET22, BNET23, BNET23A, BNET23C – obligatiuni

Capital subscris si varsat

 26.443.139,30 RON

Principalele caracteristici ale titlurilor emise de companie

229.049.725 actiuni la pretul nominal de 0.10 RON per actiune[1]

 

 

     

 

Semnarea unui acord de investitie international – M&A Servodata

 

BITTNET SYSTEMS S.A. (numita in continuare “Emitentul”) informeaza investitorii despre semnarea unui acord de investitie tip M&A cu actionarii companiei Servodata a.s. (o companie ce activeaza in industria IT&C din Cehia).

 

Conform planului de investitie, Bittnet va cumpara 35% din capitalul social al Servodata de la Moore Czech Republic, pentru o suma estimata la 1,4 milioane EUR, suma ce va fi decontata in actiuni BNET intr-o viitoare operatiune de majorare a capitalului social. Numarul efectiv de actiuni ce va fi emis va fi determinat in conformitate cu prevederile art. 210(2) din Legea 31/1990 si art. 87-88 din Legea 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si art. 174 din Regulamentul ASF nr. 5/2018. Aceasta evaluare ofera un multiplu EV/EBITDA de 6.4x, ceea ce face ca plata cu actiuni BNET sa fie avantajoasa pentru toate partile implicate, inclusiv actionarii Bittnet existenti.

 

Suplimentar, Bittnet va asigura finantare sub forma de imprumut (fie direct fie prin oferirea de garantii) pana la concurenta sumei de 2 milioane euro in urmatorii 3 ani, pe baza proiectelor de dezvoltare ale Servodata.

 

Tranzactia va fi supusa aprobarii in cadrul unei adunari generale a actionarilor (atat a Bittnet cat si a Servodata), si face obiectul finalizarii cu succes a procesului de due dilligence.  In cazul incheierii cu succes a investitiei, consiliul de administratie al Servodata va fi format din 5 membri, 2 locuri revenind actionarului Bittnet. Conform contractului de investitie, Servodata va incepe sa distribuie dividende cash in proportie de maximum 30% din profitul anual incepand cu anul fiscal urmator. In 2020, Servodata a realizat venituri totale de 10 milioane euro si EBITDA de 1 milion euro.

 

Servodata activeaza in industria IT&C de 30 de ani si ofera clientilor solutii asemanatoare cu Dendrio Solutions. Cu sediul principal in Praga, compania detine in portofoliu competente in integrarea de tehnologii de la vendorii internationali: Dell, HP, Microsoft in ce priveste proiectarea si implementarea infrastructurii tehnologice, consultanta IT, designer, externalizarea serviciilor IT. In domeniul dezvoltarii, Servodata se concentreaza in principal pe implementarea solutiilor de business intelligence. Compania investeste intens in zona de securitate cibernetica si recent si-a dezvoltat semnificativ pozitia in Slovacia. Compania are 70 de specialist IT: designeri, arhitecti, dezvoltatori si consultanti. Pentru anul 2021 Servodata are bugetata o cifra de afaceri de 12 milioane euro, EBITDA de 2,5 milioane euro si un profit de 1,5 milioane euro.

 

Pentru informatii suplimentare invitam investitorii sa acceseze site-ul companiei Servodata a.s. la urmatorul link: https://www.servodata.net/en/ . Investitia va fi supusa votului actionarilor Bittnet in AGA din 27 aprilie 2021.

 

 

Presedintele Consiliului de Administratie

Prin reprezentant Mihai-Alexandru-Constantin LOGOFATU[1] Capitalul social inregistrat la Registrul Comertului este de 264.431.393 actiuni. La momentul acestui raport, Emitentul are depusa la ASF solicitarea de emitere a CIIF pentru intregul capital.

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.