luni | 20 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


DN Agrar Group - DN

Disponibilitate Teleconf. T3 2023, perspective 2023, scenarii de lucru 2024-2027

Data Publicare: 06.12.2023 18:05:15

Cod IRIS: 73129

                                                                                                                             

Nr. Inreg. 329/06.12.2023

 

Catre:

Bursa de Valori Bucuresti

Autoritatea de Supraveghere Financiara

 

RAPORT CURENT

 

 

Intocmit in conformitate cu Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata (republicata) si Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata.

 

Data raportului:

06.12.2023

Denumirea entitatii emitente:

DN AGRAR GROUP SA

Sediul social:

Alba-Iulia, Piata Iuliu Maniu, nr. 1, bl. 31DE, Judetul Alba

E-mail:

investors@dn-agrar.eu

Numar de telefon/ fax:

0258.818.114, 0258.818.115

Website:

www.dn-agrar.eu

Nr. inregistrare la ONRC:

J01/730/2008

Cod unic de inregistrare:

RO24020501

Capital social subscris si varsat:

31.818.844,80 lei

Numar de actiuni:

159.094.224

Simbol:

DN

Piata de tranzactionare:

MTS AeRO Premium

 

Evenimente importante de raportat: Disponibilitate inregistrare teleconferinta de prezentare a rezultatelor aferente primelor 9 luni, perspective pentru 2023 si scenarii de lucru pana in 2027

 

DN AGRAR GROUP S.A. (DN) informeaza actionarii si investitorii cu privire la publicarea inregistrarii teleconferintei de prezentare a rezultatelor din 29 noiembrie 2023 si la perspectivele pentru anul 2023.

Principalele mesaje transmise in cadrul teleconferintei din 29 noiembrie 2023:

·         DN AGRAR se concentreaza pe dezvoltarea companiei si cresterea productiei de lapte. Pana in 2027 compania isi propune dublarea afacerii si ia in calcul 4 scenarii posibile care tin cont de evolutia pretului laptelui si contextul macroeconomic (detalii mai jos). Compania estimeaza ca productia zilnica de lapte va ajunge la 300,000 litri in 2026/2027.

·         Compania avanseaza cu fabrica de compost, proiectul pentru instalarea de panouri solare si cu proiectul Straja unde va produce lapte incepand cu a doua parte a anului 2024. Pentru proiectul Straja, DN AGRAR va utiliza finantarea bancara.

·         De asemenea, compania analizeaza optiuni pentru un proiect prin care sa produca Bio-gaz impreuna cu un partener. Pentru diversificarea afacerii compania ia in calcul si agricultura pe verticala (vertical farming).

·         In ceea ce priveste baza de clienti, DN AGRAR se afla in discutii avansate pentru a incheia un contract cu un nou client din sectorul procesarii laptelui. Aceasta colaborare va implica  furnizarea unui milion de litri de lapte lunar si ne asteptam sa fie demarata  la inceputul anului urmator.

Inregistrarea teleconferintei poate fi accesata atat in limba engleza, cat si in limba romana, la urmatoarele link-uri: https://dn-agrar.eu/ro/investors/reports-presentation/ / https://dn-agrar.eu/investors/reports-presentation/ .

 

Perspective 2023:

·         Pentru sfarsitul acestui an, ne asteptam la o crestere a indicatorilor cifra de afaceri, EBITDA si profitul net. In ceea ce priveste profitul net, estimam ca va inregistra o crestere in trimestrul 4 din 2023, insa nu in acelasi ritm pe care l-a inregistrat in celelate trimestre ale acestui an. Pentru intreg anul 2023 estimam o cifra de afaceri intre 143 – 150 milioane de lei si un nivel al EBITDA intre 53 – 60 milioane de lei.

·         Profitabilitatea companiei este influentata de cativa factori principali, printre care se afla facilitatile fiscale acordate salariatilor din domeniul agricol, pretul de vanzare al cerealelor, costul de productie pentru cereale, precum si pretul de vanzare al laptelui catre procesatori.

·         Situatia din Ucraina a adus o scadere majora a pretului la cereale, care are influenta directa asupra veniturilor inregistrate din acest sector. Compania calculeaza costul de productie efectiv al recoltelor realizate doar in ultimul trimestru al fiecarui an, initial productia fiind inregistrata la un cost standard (estimat), urmand ca la finele anului, sa fie inregistrate diferentele de cost fata de cele estimate. Astfel, pentru stocurile de cereale existente la data de 31.12.2023, trebuie constituite provizioane, avand in vedere ca suntem in situatia in care pretul de piata al produselor este mai mic decat costul de productie efectiv.

·         In ceea ce priveste pretul de vanzare al laptelui, pentru ultimul trimestru din 2023, estimam ca acesta va fi mai mic decat a fost in primele 9 luni ale acestui an. Pentru luna decembrie a anului 2023, vedem o usoara crestere a pretului laptelui si o crestere mai semnificativa in luna ianuarie a anului urmator.

  

Scenarii privind evolutia companiei in perioada 2024 - 2027:

Pentru anii urmatori, DN AGRAR ia in calcul 4 scenarii posibile, referitoare la evolutia afacerii si a principalilor indicatori, astfel cum este detaliat  mai jos.

 

In scenariile de mai sus, sunt considerate atat proiectul Straja – noua ferma a DN AGRAR, cat si de fabrica de compost.

·         In scenariul 1 este considerat pretul de vanzare al laptelui la o valoare apropiata de pretul de vanzare cel mai scazut din acest an.

·         In scenariul 2 este considerat pretul laptelui la nivelul mediei pretului pe care l-am realizat din vanzarea productiei in luna noiembrie a anului curent.

·         In scenariul 3 este considerat pretul laptelui ca fiind la nivelul mediei anuale la care am vandut laptele in acest an.

·         Scenariul 4 este ia in calcul o evolutie pozitiva a pretului laptelui, mai mare decat media pretului de vanzare din 2023, dar la un nivel semnificativ mai scazut decat pretul de vanzare din primul trimestru al acestui an.

Luam in considerare scenariul 2 sau 3 ca fiind cele mai realizabile, tinand cont de perspectivele privind evolutia pietei laptelui in viitor.

Raportul curent impreuna cu prezentarile grafice, sunt disponibile la link-ul de mai jos.


Raportul curent impreuna cu prezentarile grafice, sunt disponibile la link-ul de mai jos.

 

Persoana de contact:

Peter de Boer, Membru CA si Manager Relatia cu Investitorii

investors@dn-agrar.eu

 

Jan Gijsbertus de Boer

Presedintele Consiliului de Administratie

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.