luni | 20 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. - IMP

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii - GREENFIELD Copou

Data Publicare: 20.07.2023 18:44:05

Cod IRIS: B1B6D

Catre:    Autoritatea de Supraveghere Financiara - Sectorul Instrumente si Investitii Financiare

             Bursa de Valori Bucuresti

             Piata Reglementata

 

De la: IMPACT DEVELOPER&CONTRACTOR S.A.

20.07.2023

RAPORT CURENT

conform prevederilor Legii nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si Regulamentului ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata

 

Evenimente importante de raportat: Informare privind strategia de dezvoltare a societatii:

 

Societatea anunta actionarii si investitorii cu privire la obtinerea autorizatiei de construire pentru proiectul rezidential GREENFIELD Copou din Iasi, cu o valoare de piata estimata la peste 175 milioane euro.

 

Complexul rezidential GREENFIELD Copou va fi localizat intr-o zona unica a Iasului, cu o puternica incarcatura culturala, Dealul Copou, cu vedere panoramica asupra gradinii botanice si a orasului. Dezvoltat pe o suprafata de 50.263 de metri patrati, proiectul va cuprinde 1.062 de apartamente situate in 26 de imobile cu regim redus de inaltime, maximum 5 etaje si doua subsoluri, 1.083 de locuri de parcare subterane si supraterane, peste 15.000 de metri patrati de parcuri si spatii verzi, gradinita, after-school, 3.000 de metri patrati de spatii comerciale si servicii, un centru wellness cu sala de fitness, piscina si spa.

 

Proiectul GREENFIELD Copou va innoi in Iasi fondul locativ existent si va seta noi standarde de calitate in ceea ce priveste dezvoltarile rezidentiale din regiune, implicit va contribui la dezvoltarea unui ecosistem cu impact economic local important.

 

Impact, dezvoltator cu 32 de ani experienta, construieste sustenabil si proiecteaza solutii care sa asigure o dezvoltare durabila a comunitatilor pe care le creeaza. Orasul Iasi, ca majoritatea oraselor din tara, are un deficit semnificativ de locuri de parcare, motiv pentru care autoritatile locale au decis pentru GREENFIELD Copou, prin autorizatia proaspat emisa, ca fiecare unitate locativa poate fi vanduta numai impreuna cu cel putin un loc de parcare, aspect care reprezinta o noutate in piata imobiliara si care demonstreaza ca se fac pasi in directia dezvoltarii durabile a oraselor. Desi Impact are aceasta politica de mai bine de 10 ani, implementata in toate proiectele, este o noutate si un semnal pozitiv ca o autorizatie de construire sa cuprinda o astfel de obligatie.

 

Intreaga dezvoltare a fost proiectata la standarde de calitate si sustenabilitate nZEB si BREEAM Excellent, ceea ce pentru viitorii rezidenti se traduce prin eficienta energetica crescuta a imobilului, costuri reduse de intretinere si exploatare si un impact minim asupra mediului inconjurator. Suplimentar, constructiile din GREENFIELD Copou se caracterizeaza prin rezistenta maxima la seism si durabilitate.

 

GREENFIELD Copou recreeaza la Iasi conceptul de locuire GREENFIELD, testat anterior cu succes de Impact la Bucuresti prin proiectul GREENFIELD Baneasa. Conceptul are in vedere bunastarea rezidentilor din toate punctele de vedere si se bazeaza pe cateva principii importante: respect pentru cadrul natural al zonei si comunitatea locala, constructii eficiente si sustenabile, dezvoltate cu un impact minim asupra mediului inconjurator si facilitati care sa sprijine un stil de viata echilibrat.

 

Astfel, GREENFIELD Copou va pune la dispozitia viitorilor rezidenti, pe langa cadrul natural spectaculos dat de privelistea panoramica pe care Dealul Copou o ofera, toate facilitatile necesare unui trai cotidian lipsit de stres prin centrul comunitar ce va include spatii comerciale si centru de wellness. Ansamblul va beneficia, de asemenea, de piste pentru biciclisti si zero trafic rutier in interior, avand in vedere ca parcarile rezidentilor sunt exclusiv subterane.

 

 

 

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A.

Director General

Constantin Sebesanu Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.