vineri | 10 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


NOROFERT - NRF

Buget consolidat de venituri si cheltuieli 2024

Data Publicare: 29.03.2024 18:05:19

Cod IRIS: 944AA

Catre:

BURSA DE VALORI BUCURESTI

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

 

RAPORT CURENT 13/2024

Intocmit in conformitate cu Legea nr. 24/2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si/sau Codul Bursei de Valori Bucuresti pentru Sistemul Multilateral de Tranzactionare.

 

Data raportului

29.03.2024

Denumirea societatii

NOROFERT S.A.

Sediul social

Bucuresti, Str. Lt. Av. Serban Petrescu, Nr. 20, Parter, Camera 1 si 2, sector 1

Telefon

0753 157 858

Email

investitori@norofert.ro

Nr. inreg. la ONRC

J40/4222/2000

Cod unic de inregistrare

RO12972762

Capital social subscris si varsat

6.952.486 lei

Numar de actiuni

17.381.215

Piata de tranzactionare

Actiuni: SMT AeRO Premium, simbol NRF

Obligatiuni: Bonds-SMT, simbol NRF25

Evenimente importante de raportat: Buget consolidat de venituri si cheltuieli 2024

Conducerea Norofert S.A., denumita in continuare Compania, informeaza piata cu privire la disponibilitatea Bugetului Consolidat de Venituri si Cheltuieli pentru anul fiscal 2024. Bugetul a fost aprobat de Consiliul de Administratie al Companiei si va fi supus aprobarii in Adunarea Generala Ordinara anuala a Actionarilor, care va avea loc in data de 29.04.2024.

 

Buget Consolidat de Venituri si Cheltuieli aferent anului 2024

 

Contul de profit si pierdere

Suma [RON]

Cifra de afaceri

51.700.000

Cheltuieli din exploatare

44.462.000

Profit Operational

7.238.000

Cheltuieli Financiare

4.279.507

Rezultat Brut

2.958.493

Rezultat Net

2.485.134

Numar de actiuni

17.381.215

Rezultat net pe actiune

0,14

EBITDA

9.211.452

Compania isi pastreaza o abordare prudenta, tinand cont de faptul ca volatilitatea din piata agricola europeana este inca ridicata. Situatia actuala este generata de multi factori cu impact asupra sectorului si economiei, printre care lipsa de lichiditate generala cauzata de situatia financiara dificila a fermierilor romani, preturile scazute ale cerealelor cauzate de importurile din Ucraina si Rusia, si preturile ridicate ale inputurilor in comparatie cu preturile cerealelor.

Toti acesti factori fac din 2024 un an in care prudenta si gestionarea limitelor de expunere vor face diferenta. O atentie sporita este acordata gradului de indatorare in agricultura, care a ajuns la un nivel record. Multe ferme au contractat credite de tip 5xAPIA sau Rural Invest, iar gradul de indatorare ridicat, coroborat cu preturile mici de la recoltare, prezinta risc de insolvente.

Bugetul Consolidat de Venituri si Cheltuieli aferent anului 2024 este fundamentat pe urmatoarele obiective:

·       Mentinerea unui grad de incasare a creantelor de minim 97%. Acest obiectiv s-a atins si in anii anteriori prin evaluarea si clasificarea riguroasa a fermelor pe care Compania le crediteaza si asigurarea portofoliului de creante.

·      Mentinerea unui grad de indatorare gestionabil. Investitiile pe care Compania le-a facut de-alungul anilor s-au realizat in parte cu finantari bancare, iar inchiderea anticipata a unor facilitati de credit au permis Companiei sa incheie cicluri investitionale mai rapid, deschizand unele noi, fara a suprapune facilitati de creditare care maresc gradul de indatorare al Companiei.

·       Marirea bazei de clienti prin promovarea noilor produse din portofoliu. Gama Power, destinata agriculturii conventionale a fost introdusa in piata incepand cu primavara 2024, iar potentialul de crestere este considerabil deoarece se adreseaza unei piete mai mari, cea de agricultura clasica.

Investitii:

·         Investitii in tehnologie pentru laboratorul de la fabrica din Filipestii de Padure. Succesul laboratorului de cercetare si multiplicare este cuantificabil in scaderea costurilor de productie pentru fertilizantii si bioprotectia pe baza de bacterii.

·      Investitii in irigatii. La ferma Zimnicea, Compania are in lucru, la momentul redactarii acestui raport curent, sisteme de irigatii prin pivoti pentru o suprafata de aproximativ 340 ha cu termen de finalizare in primavara anului 2024. Dupa finalizarea si punerea in functiune a primei runde de irigatii Compania intentioneaza sa demareze masuratorile si proiectarea pentru inca 350-400 ha irigate. Obiectivul Companiei este de a transforma, prin irigatii, ferma Zimnicea intr-o linie de afaceri care genereaza lichiditati in mod previzibil in fiecare an, indiferent de conditiile meteo.

 

PRESEDINTE CONSILIU ADMINISTRATIE

Popescu Vlad Andrei

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.