vineri | 10 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


NOROFERT - NRF

Constructie linie productie inputuri SUA

Data Publicare: 19.03.2024 9:33:01

Cod IRIS: 98353

Catre:

BURSA DE VALORI BUCURESTI

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

 

RAPORT CURENT 10/2024

Intocmit in conformitate cu Legea nr. 24 /2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si/sau Codul Bursei de Valori Bucuresti pentru Sistemul Multilateral de Tranzactionare.

 

Data raportului

19.03.2024

Denumirea societatii

NOROFERT S.A.

Sediul social

Bucuresti, Str. Lt. Av. Serban Petrescu, Nr. 20, Parter, Camera 1 si 2, sector 1

Telefon

0753 157 858

Email

investitori@norofert.ro

Nr. inreg. la ONRC

J40/4222/2000

Cod unic de inregistrare

RO12972762

Capital social subscris si varsat

6.952.486 lei

Numar de actiuni

17.381.215

Piata de tranzactionare

Actiuni: SMT AeRO Premium, simbol NRF

Obligatiuni: Bonds-SMT, simbol NRF25

Evenimente importante de raportat: Constructie linie productie inputuri SUA

Conducerea Norofert S.A., denumita in continuare Compania, informeaza piata despre demararea constructiei unei linii de productie inputuri in orasul Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA. Productia se va concentra pe gama de sanatate a solului si nutritie foliara, similara cu cea din Romania, urmand a se utiliza bacterii produse in laboratorul din Filipestii de Padure. Investitia in asamblarea liniei de productie inputuri se ridica la 250 mii euro si se va derula prin intermediul companiei Norofert AG in parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experienta de peste 30 de ani in agribusiness-ul din Midwest, cu o vasta cunoastere a pietei si a fermierilor din zona.

Popescu Vlad Andrei, Presedinte Consiliu de Administratie:

Pentru Norofert, dispersia geografica reprezinta un obiectiv primordial. Tehnologia si formulele produselor noastre ne permit accesul pe piete competitive, iar intrarea pe piata din SUA, desi intarziata din cauza pandemiei, reprezinta un exemplu in acest sens. Este o piata matura, in care fermierii aplica tehnologii avansate in camp si in care schimbarile climatice nu au acelasi impact negativ ca in Europa de Est. Fezabilitatea proiectului este cu atat mai mare cu cat beneficiem de roadele productiei si cercetarii laboratorului de multiplicare microorganisme din Romania, care va exporta tulpini concentrate de bacterii pentru utilizare in productia din SUA.”

Astfel, compania creata initial, Norofert USA LLC, care este in proces de mutare in Statul Delaware din ratiuni fiscale, detinuta in prezent integral de Norofert S.A., a infiintat o noua filiala, Norofert AG, in care grupul detine pachetul majoritar de 51% iar domnul Gary Lamb 49%. Domnul Gary Lamb va gestiona activitatea noii entitati din Dakota de Sud, va conduce vanzarile, expansiunea teritoriala si administrarea companiei. Asamblarea liniei de productie pe piata americana si colaborarea cu domnul Lamb vin ca rezultat a unui proces de negociere si due dilligence de peste un an.

Proiectul de accesare a pietei din SUA de catre Companie a inceput in 2020, in aceasta perioada fiind facuti pasi importanti precum omologarea unei game de produse, testari in camp certificate si crearea unui portofoliu de produse cu potential de crestere in piata americana. De asemenea, conducerea Companiei a explorat diverse rute de intrare in piata, printre care participari la targuri de agricultura precum si discutii cu reprezentanti si distribuitori locali. In final, atragerea unui partener local s-a dovedit a fi decizia strategica prin care Compania isi poate reduce riscurile operationale si care va genera cele mai multe beneficii actionarilor Companiei.

Produsele Norofert sunt la standardul tehnologic pe care o piata ca cea din SUA o cere. Linia de productie va fi amplasata intr-un spatiu inchiriat, iar automatizarile ce vor fi implementate vor permite Companiei sa mentina un numar redus de angajati, respectiv 2, pentru primul an. In acest moment, exista precomenzi pentru fertilizantii bacterieni ce urmeaza a fi produsi in noua fabrica. Demararea constructiei liniei de productie este programata pentru prima saptamana din luna aprilie. Informatii despre cateva dintre produsele din portofoliul NRF USA in materialul video disponibil aici: https://youtu.be/BH7Jkbupvi8?si=c9CdZLG-eH0pA0vn.

PRESEDINTE CONSILIU ADMINISTRATIE

Popescu Vlad Andrei

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.