marți | 14 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


ROMPETROL RAFINARE S.A. - RRC

Rompetrol Rafinare a inceput revizia generala a rafinariei Petromidia

Data Publicare: 08.03.2024 14:12:09

Cod IRIS: 69754

 

8 martie 2024                                                                                

Contact: Paul Greavu

                                                                                                        Tel: 0372 / 276 125

Rompetrol Rafinare a inceput revizia generala a rafinariei Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membra a Grupului KMG International (Rompetrol), a inceput revizia generala a rafinariei Petromidia, programata pentru perioada 8 martie – 26 aprilie, un amplu proiect care vizeaza mentenanta, recertificarea si modernizarea unitatilor de productie din cea mai mare rafinarie din Romania.

In prima etapa a reviziei, toate instalatiile isi vor sista procesele operationale, produsul petrolier va fi eliminat din toate unitatile de productie, urmand ca lucrarile propriu-zise sa dureze aproximativ 40 de zile. La finalul acestora, instalatiile vor fi reintroduse, etapizat, in fluxul de productie al rafinariei, iar specialistii estimeaza ca Petromidia va putea reveni la capacitate optima in luna mai.

Lucrarile vor fi coordonate de Rominserv (contractorul general al KMG International) si vor fi executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din Romania si din alte tari europene, cu expertiza vasta in proiecte de o asemenea anvergura.

In cadrul programului de revizie vor fi implementate si proiecte care vizeaza inlocuirea reactoarelor din instalatia de Hidrofinare Motorina, modernizarea si schimbarea unor componente si subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalatia de Cocsare Intarziata.

Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a lucrarilor, reprezentantii tuturor companiilor implicate in proiect au luat masuri suplimentare de protectia muncii si instruirea angajatilor care isi vor desfasura activitatea pe platforma Petromidia, in acord cu politicile de siguranta si securitate ale Grupului KMG International.

Revizia generala a rafinariei Petromidia reprezinta o masura obligatorie si necesara implementata de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani, menita sa asigure un grad ridicat de siguranta, atat instalatiilor tehnologice, cat si angajatilor de pe platforma.De asemenea, prin lucrarile care vor fi efectuate, poate fi creat un cadru favorabil pentru viitoare investitii in capacitatile de productie, in cazul in care o potentiala dezvoltare a activelor operationale se va dovedi viabila.

In timpul reviziei, rafinaria Vega Ploiesti isi va reduce partial activitatea, pentru o serie de lucrari de mentenanta, dar si pe fondul reducerii materiilor prime si semifabricatelor furnizate de rafinaria Petromidia Navodari.

In toata aceasta perioada, din stocuri proprii si cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania va asigura necesarul de carburanti de pe piata interna si isi va onora livrarile de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate in vigoare.

Actionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct si indirect) si Statul Roman, prin Minsterul Energiei (44,7%).

 

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice

KMG International

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.