vineri | 26 aprilie, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

OMV Petrom a finalizat vanzarea activelor de productie din Kazahstan

Data Publicare: 17.05.2021 10:30:11

Cod IRIS: 441A7

OMV Petrom a finalizat tranzactia de vanzare a activelor de productie din Kazahstan  

 

   Tranzactia face parte din strategia OMV Petrom de a se concentra asupra regiunii Marii Negre 

 

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunta finalizarea tranzactiei de vanzare a 100% din participatia sa in Kom-Munai LLP (KOM) si Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan catre MAGNETIC OIL LIMITED. KOM si TOC detin licentele de productie pentru patru zacaminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat si Turkmenoi.

Tranzactia face parte din strategia OMV Petrom de a-si concentra expansiunea regionala catre zona Marii Negre in cautarea celor mai profitabile resurse. OMV Petrom a anuntat semnarea tranzactiei pe 29 decembrie 2020 si a reusit sa o finalizeze intr-un timp record, o realizare notabila in special in contextul dificil generat de pandemie. Impactul tranzactiei asupra indicatorilor operationali ai OMV Petrom este limitat, operatiunile din Kazahstan reprezentand doar o mica parte din portofoliul general al OMV Petrom. In 2020, productia zilnica cumulata a celor patru zacaminte a fost de 6,76 kboe / zi, reprezentand 4,7% din productia Grupului, in timp ce rezervele 1P de 21,8 milioane bep au reprezentat 4,6% din rezervele Grupului.

OMV Petrom a intrat in sectorul Upstream din Kazahstan in 1998. Toate zacamintele sunt situate in regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului langa Marea Caspica. Cele patru zacaminte onshore acopera o suprafata totala de 86,52 km², incluzand aproximativ 75 de sonde, instalatii de productie si 200 km de conducte.

 

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 53 milioane bep in 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 790 benzinarii, la sfarsitul lunii martie 2021, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,6% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 7%, iar 21,4% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – 2020.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom si-a anuntat sprijinul pentru recomandarile emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informatiilor financiare referitoare la schimbarile climatice) privind riscurile si oportunitatile asociate schimbarilor climatice.

 

Contact:

OMV Petrom Relatia cu Investitorii

Tel: +40 372 161930, Fax: +40 372 868518
e-mail: investor.relations.petrom@petrom.com

                                                                  

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.