luni | 20 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


OMV PETROM S.A. - SNP

OMV Petrom a inlocuit cu succes camerele de cocsare de la rafinaria Petrobrazi

Data Publicare: 23.08.2023 10:14:07

Cod IRIS: 0477A

                      

  Valoarea proiectului s-a ridicat la circa 70 de milioane de euro

  Camerele de cocsare au fost fabricate in Romania si au fost aduse la rafinarie cu doua transporturi agabaritice

 

OMV Petrom, cea mai mare companie integrata de energie din Europa de Sud-Est, a finalizat cu succes inlocuirea celor patru camere de cocsare de la rafinaria Petrobrazi. Acestea joaca un rol esential in procesul de rafinare, asigurand transformarea componentelor grele in produse superioare. Noile instalatii sunt proiectate sa functioneze la capacitate maxima timp de cel putin doua decenii. Investitiile pentru proiect s-au ridicat la aproximativ 70 milioane de euro.  

Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Rafinare si Marketing: "Prin inlocuirea camerelor de cocsare, imbunatatim eficienta si siguranta operatiunilor noastre. Rafinaria Petrobrazi este pregatita sa asigure in continuare carburanti de calitate pe piata romaneasca si regionala. Felicit echipa care a gestionat acest proiect complex si ma bucur ca instalatiile sunt fabricate aici, in Romania."

Fiecare camera de cocsare cantareste aproape 200 de tone, are aproximativ 6 metri in diametru si 30 de metri inaltime, echivalentul unui bloc de 10 etaje. Proiectul de inlocuire a camerelor de cocsare a fost inceput in 2021, iar instalarea lor in rafinarie a durat 2 luni, in timpul reviziei planificate de anul acesta. O macara speciala, de aproape 125 de metri inaltime, echivalentul unei cladiri de 40 de etaje, a fost folosita pentru a inlocui camerele de cocsare. Macaraua poate ridica greutati de 1.600 de tone.

Rafinaria Petrobrazi are o capacitate totala de procesare a titeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro in rafinaria Petrobrazi, o treime din aceasta investitie contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Aflati mai multe detalii despre inlocuirea camerelor de cocsare aici.

Vedeti aici cum au fost transportate camerele de cocsare pe amplasamentul rafinariei Petrobrazi. 

 

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep in 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si in tarile invecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinarii, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV Petrom este o companie in care actionarii romani detin peste 42% din actiuni (din care statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,7%, iar 21,7% sunt detinute de fondurile de pensii din Romania, la care se adauga aproape 500.000 de investitori individuali si alte entitati romanesti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,2% din actiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt detinute de alti investitori straini. Din totalul actiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori din Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 - 2022. In aceeasi perioada, compania a investit aproximativ 17 miliarde de euro. In anul 2022 impozitele platite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale Romaniei.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007 - 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom si-a anuntat sprijinul pentru recomandarile emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informatiilor financiare referitoare la schimbarile climatice privind riscurile si oportunitatile asociate schimbarilor climatice. OMV Petrom raporteaza anual progresul realizat in ceea ce priveste implementarea acestor recomandari.

  

Contact:

OMV Petrom Relatia cu Investitorii

Tel: +40 372 161930, Fax: +40 372 868518
e-mail:
investor.relations.petrom@petrom.com 

 

 

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.