vineri | 29 martie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Anunturi

Agroland cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania se listeaza pe piata AeRO - SMT BVB in data de 1 martie

26.02.2021

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca luni, 1 martie, actiunile Agroland Business System, societatea care opereaza cea mai extinsa retea de magazine agricole din Romania, vor intra la tranzactionare pe piata AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB. Actiunile Agroland vor fi tranzactionate sub simbolul AG (ISIN - RO3UHXXNWZE0).

Debutul actiunilor Agroland la tranzactionare va fi marcat printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare online, care va avea loc 1 martie, incepand cu ora 10:00 si va putea fi urmarita live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucuresti (Facebook si YouTube).

Compania a derulat in noiembrie 2020 un plasament privat prin care a atras 7,9 milioane lei de la investitori. In cadrul plasamentului privat au fost scoase spre vanzare 1,7 milioane de actiuni, iar investitorii au plasat ordine de subscriere pentru 8,5 milioane de actiuni, in valoare cumulata de 38,5 milioane lei, ceea ce a depasit de aproape cinci ori oferta. Desi initial fusese programat pentru perioada 18 noiembrie - 2 decembrie 2020, plasamentul a fost incheiat anticipat inca din prima zi. Cele 1,7 milioane de actiuni au fost alocate pro-rata catre 137 de investitori, dintre care 3 investitori institutionali si 134 de investitori de retail. Astfel, investitorii care au participat in cadrul plasamentului detin cumulat 15% din actiunile Agroland.

In urma plasamentului privat, Agroland a obtinut o capitalizare anticipata de 52,9 milioane lei (10,8 milioane euro).

TradeVille a intermediat plasamentul privat si, totodata, listarea societatii pe piata AeRO, in calitate de Consultant Autorizat. TradeVille va continua sa asiste Agroland in urmatoarele 12 luni, ulterior listarii, pentru indeplinirea cerintelor de raportare si informare a investitorilor.

Mai multe informatii sunt disponibile in Memorandumul intocmit in vederea admiterii la tranzactionare si publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.