joi | 09 mai, 2024 |
Starea pietei: INCHISA

Stiri Piata


CASA DE BUCOVINA-CLUB DE MUNTE - BCM

Convocare AGAE 08.04.2024

Data Publicare: 05.03.2024 8:41:22

Cod IRIS: BC055

RAPORT CURENT

 

Raport curent conform:                                           Legii 24/2017 si Regulamentului ASF nr. 5/2018

Data raportului:                                                      05.03.2024

Denumirea societatii emitente:                                 CASA DE BUCOVINA – CLUB DE MUNTE S.A.

Sediul social:                                                         Pta Republicii, nr. 18, Gura Humorului, Jud Suceava

Nr. tel./fax:                                                             +40 230 207 000/ +40 230 207 001

Cod Unic de Inregistrare:                                        10376500

Numar de ordine in Registrul Comertului:                   J33/718/1998

Capital social subscris si varsat:                             16.231.941,2 lei

Principalele caracteristici ale valorilor mobiliare:        162.319.412 actiuni, cu o valoare nominala de 0,1                    lei/actiune

Piata reglementata pe care se tranzactioneaza         Bursa de Valori Bucuresti

valorile mobiliare emise:

Cod LEI                                                                 2549003JCE4UBBB88S53

 

 

Eveniment important de raportat:

 

Consiliul de Administratie al Casa de Bucovina – Club de Munte SA a hotarat in sedinta din data de 04.03.2024 convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor pentru data de 08/09.04.2024.

 

Prezentam in continuare convocatorul AGEA.

 

 

CONVOCATOR

AL ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A ACTIONARILOR

CASA DE BUCOVINA- CLUB DE MUNTE SA

 

In conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017, ale Legii nr. 31/1990, ale Actului Constitutiv al societatii, Consiliul de Administratie al Casa de Bucovina - Club de Munte SA (“societatea”),  societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J33/718/1998, CUI 10376500, cu capital social subscris si varsat de 16.231.941,2 lei, cu sediul social in Gura Humorului, Piata Republicii nr. 18, Judet Suceava, cod postal 725300 („sediul societatii”) convoaca:

 

Adunarea Generala Extraordinara  a Actionarilor Casa de Bucovina - Club de Munte SA pentru data de 08.04.2024 ora 10:00 la sediul societatii („adunarea”).

 

La adunare sunt indreptatiti sa participe si sa voteze doar actionarii inregistrati in registrul actionarilor societatii la sfarsitul zilei de 28.03.2024 („data de referinta”), data ce va ramane valabila si in cazul in care adunarea generala este convocata din nou din cauza neintrunirii conditiilor legale sau statutare de tinere a acesteia. In situatia neindeplinirii conditiilor legale si statutare pentru tinerea adunarii la data primei convocari, se convoaca o noua adunare pentru data de 09.04.2024,  la aceeasi ora, in acelasi loc si cu aceeasi ordine de zi.

 

Ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor societatii este urmatoarea:

 

1. Aprobarea transferului activitatii hoteliere si turistice a societatii, respectiv activele si pasivele aferente activitatii hoteliere si turistice, incluzand:

 

(a) activul denumit „Hotel Best Western Bucovina” situat in Gura Humorului, str. Piata Republicii nr. 18, judetul Suceava, compus din constructii si teren aflat in concesiune inscrise in CF nr. 30931 Gura Humorului avand numerele cadastrale 261/25, 261/26 si 127/22, teren inscris in CF nr. 31913 Gura Humorului situat in Gura Humorului, str. Sf. Mihail, judetul Suceava, avand numar cadastral 370/2, precum si teren si constructii inscrise in CF nr. 34591 Gura Humorului avand numar cadastral 34591 si 34591-C1 situate in Gura Humorului, str. Sf. Piata Republicii nr. 18 bis, judetul Suceava;

 

(b) hanul turistic Arinis  compus din teren in suprafata de 3.496 mp - parte din terenul inscris in CF nr. 44975 Gura Humorului in suprafata totala de 47.287 mp avand in prezent numarul cadastral 44975 precum si constructie avand 236 mp suprafata construita la sol cu numarul cadastral 44975-C1 in prezent situat in Parcul dendrologic Arinis din Gura Humorului, judetul Suceava;

 

precum si toate echipamentele, mobilierul, stocurile, contractele, titlurile, drepturile si pasivele aferente activitatii hoteliere si turistice transferate, care se va realiza printr-un contract de transfer de activitate impreuna cu orice alte contracte asociate transferului necesare sau utile pentru un pret minim egal cu echivalentul in lei al sumei de 2.778.500 euro, calculat la cursul leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data transferului, care nu include taxa pe valoarea adaugata.

 

2. Aprobarea imputernicirii consiliului de administratie al societatii pentru realizarea actelor si operatiunilor necesare realizarii transferului activitatii hoteliere si turistice catre persoanele interesate si a modalitatii de transfer, cu respectarea prevederilor legale si a obligatiilor de confidentialitate incluzand, dar fara a se limita la: (i) stabilirea procedurii si a clauzelor contractuale privind transferul activitatii hoteliere si turistice catre un cumparator, respectiv catre o persoana care sa deruleze in continuare, de o maniera independenta, activitatea hoteliera si turistica transferata; (ii) stabilirea pretului final de transfer cu respectarea valorii minime hotarate de adunarea generala a actionarilor societatii; (iii) stabilirea activelor corporale si necorporale, a imobilelor, bunurilor si pasivelor ce fac obiectul transferului activitatii hoteliere si turistice; (iv) stabilirea contractelor aferente activitatii hoteliere si turistice care urmeaza a fi transferate; (v) stabilirea autorizatiilor, licentelor, avizelor si a altor acte care vor fi transferate catre cumparator, in limitele permise de dispozitiile legale in vigoare; (vi) aprobarea formei finale a contractului de transfer al activitatii hoteliere si turistice a societatii si (vii) indeplinirea tuturor actelor si formalitatilor necesare pentru executarea conforma de catre societate a contractului de transfer al activitatii hoteliere si turistice a societatii si a contractelor conexe acestuia.

 

3. Aprobarea imputernicirii reprezentantului legal al societatii (i) sa semneze in numele societatii, pe baza deciziei scrise a consiliului de administratie al societatii, forma finala a contractului de transfer al activitatii hoteliere si turistice a societatii, precum si toate documentele autentice sau necesare implementarii transferului activitatii hoteliere si turistice a societatii, inclusiv in fata notarului public si a oricaror altor persoane sau autoritati; (ii) sa indeplineasca, pe baza deciziei scrise a consiliului de administratie al societatii, toate actele si formalitatile necesare pentru executarea conforma de catre societate a acordului sau contractului de transfer al activitatii hoteliere si turistice a societatii.

 

4. Delegarea catre consiliul de administratie al societatii a atributiei mutarii sediului societatii in conformitate cu dispozitiile art. 114 alin. (1) din Legea 31/1990.

 

5. Aprobarea datei de 26.04.2024 ca data de inregistrare in conformitate cu prevederile art. 87 alin. (1) din Legea 24/2017, respectiv a datei de 25.04.2024 ca ex-date, asa cum este aceasta definita in Regulamentul ASF nr. 5/2018.

 

Pentru a putea participa si vota in cadrul adunarii, actionarii trebuie sa respecte procedurile prevazute de lege si de convocatorul adunarii, avand drepturile prevazute de legislatia in vigoare, de actul constitutiv al societatii si de actele specifice aplicabile.

I. Reguli privind identificarea actionarilor

 

Pentru identificarea actionarilor persoane fizice este necesara copia actului de identitate, certificata prin mentionarea „conform cu originalul”, urmata de semnatura olografa a actionarului.

 

Pentru identificarea actionarilor persoane juridice este necesara copia actului de identitate al reprezentantului legal, certificata prin mentionarea „conform cu originalul”, urmata de semnatura olografa a reprezentantului legal si dovada calitatii de reprezentant legal.

 

Calitatea de actionar, precum si, in cazul actionarilor persoane juridice sau al entitatilor fara personalitate juridica, calitatea de reprezentant legal se constata in baza listei actionarilor de la data de referinta/de inregistrare, primita de emitent de la depozitarul central, sau, dupa caz, pentru date diferite de data de referinta/de inregistrare, pe baza urmatoarelor documente prezentate emitentului de catre actionar, emise de depozitarul central sau de participantii care furnizeaza servicii de custodie:

 

a) extrasul de cont din care rezulta calitatea de actionar si numarul de actiuni detinute;

 

b) documente care atesta inscrierea informatiei privind reprezentantul legal la depozitarul central/respectivii participanti.

 

Societatea accepta dovada calitatii de reprezentant legal si in baza documentelor considerate relevante de catre societate prezentate de actionarul persoana juridica, eliberate de registrul comertului sau de o alta autoritate similara din statul in care actionarul este inmatriculat, aflate in termenul de valabilitate, in cazul in care actionarul nu a furnizat depozitarului central/participantului informatii corespunzatoare privind reprezentantul sau legal.

 

Documentele care atesta calitatea de reprezentant legal intocmite intr-o limba straina, alta decat limba engleza, vor fi insotite de o traducere realizata de un traducator autorizat in limba romana sau in limba engleza.

 

II. Dreptul actionarilor de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a adunarii si de a face propuneri de hotarari pentru punctele de pe ordinea de zi

 

Unul sau mai multi actionari reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5% din capitalul social al societatii, au dreptul:

 

a) de a introduce puncte pe ordinea de zi a adunarii, cu conditia ca fiecare punct sa fie insotit de o justificare sau de un proiect de hotarare propus spre adoptare de adunarea generala; si

 

b) de a prezenta proiecte de hotarare pentru punctele incluse pe ordinea de zi a adunarii sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunarii.

 

Aceste drepturi pot fi exercitate in termen de cel mult 15 zile de la data publicarii convocarii adunarii, respectiv pana in data de 21.03.2024.

 

Drepturile mentionate la lit. (a) si (b) de mai sus pot fi exercitate numai in scris, propunerile formulate urmand a fi transmise prin servicii de curierat la sediul societatii sau pot fi transmise prin e-mail la adresa actionari@bestwesternbucovina.ro, inclusiv in format pdf caruia i s-a incorporat, atasat sau asociat logic o semnatura electronica cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr. 455/2001. Actionarii vor inainta propunerile de noi puncte pe ordinea de zi si proiectele de hotarari insotite de documentele mentionate la pct. I. Reguli pentru identificarea actionarilor.

 

In cazurile in care exercitarea drepturilor prevazute mai sus determina modificarea ordinii de zi a adunarii comunicate deja actionarilor, societatea face disponibila o ordine de zi revizuita, folosind aceeasi procedura ca si cea utilizata pentru ordinea de zi anterioara, inainte de data de referinta a adunarii, astfel incat sa permita celorlalti actionari sa desemneze un reprezentant sau, daca este cazul, sa voteze prin corespondenta.

 

III. Dreptul actionarilor de a adresa intrebari referitoare la ordinea de zi

 

Actionarii Societatii, indiferent de participatia detinuta in capitalul social, pot pune intrebari in scris privind punctele de pe ordinea de zi a adunarii. Acest drept poate fi exercitat pana cel tarziu in data de 01.04.2024, ora 10:00.

 

Dovada calitatii de actionar se va face cu respectarea cerintelor specificate la pct. I. Reguli pentru identificarea actionarilor din prezentul convocator.

 

Intrebarile vor fi transmise prin servicii de curierat la sediul societatii sau pot fi transmise prin e-mail la adresa actionari@bestwesternbucovina.ro in format pdf caruia i s-a incorporat, atasat sau asociat logic o semnatura electronica cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr. 455/2001.

 

IV. Participarea si votarea la sedinta adunarii

 

Actionarii isi pot exercita votul direct participand la sedinta adunarii, pot vota prin corespondenta sau pot fi reprezentati prin alte persoane in baza unei imputerniciri speciale sau a unei imputerniciri generale, date cu respectarea prevederilor Regulamentului ASF nr. 5/2018.

 

Procedura privind modul de exercitare a votului in cadrul adunarii va fi pusa la dispozitia actionarilor la sediul societatii si pe site-ul societatii www.bestwesternbucovina.ro incepand din data de 08.03.2024.

 

IV.1. Participarea directa la adunare

 

Accesul actionarilor indreptatiti sa participe, la adunarea generala a actionarilor este permis prin simpla proba a identitatii acestora, facuta, in cazul actionarilor persoane fizice, cu actul de identitate al acestora sau, in cazul persoanelor juridice, al reprezentantului legal, iar in cazul entitatilor legale si al actionarilor persoane fizice reprezentate, cu imputernicirea data persoanei care le reprezinta, cu respectarea prevederilor legale aplicabile in materie.

 

IV.2. Participarea la adunare prin reprezentant

 

Actionarii pot fi reprezentati in adunarea generala si prin alte persoane decat actionarii, pe baza unei imputerniciri speciale sau generale.

 

Pentru votul prin reprezentare in baza unei imputerniciri speciale, trebuie utilizate formularele de imputernicire speciala. Acestea pot fi descarcate incepand cu data de 08.03.2024 de pe site-ul societatii www.bestwesternbucovina.ro si vor fi disponibile si la sediul societatii.

 

Actionarii vor completa si semna imputernicirile speciale in trei exemplare originale: unul pentru actionar, unul pentru reprezentant si unul pentru societate.

 

Identificarea actionarilor si a reprezentantilor legali ai acestora se va face cu respectarea regulilor prezentate la punctul I din prezentul convocator.

 

Actionarul poate acorda o imputernicire valabila pentru o perioada care nu va depasi 3 ani, permitand reprezentantului sau a vota in toate aspectele aflate in dezbaterea adunarilor generale ale actionarilor a unuia sau mai multor emitenti identificati in imputernicire, in mod individual sau printr-o formulare generica referitoare la o anumita categorie de emitenti, inclusiv in ceea ce priveste acte de dispozitie, cu conditia ca imputernicirea sa fie acordata de catre actionar, in calitate de client, unui intermediar definit conform prevederilor art. 2 alin. (1) pct. 19 din Legea 24/2017 sau unui avocat.

 

Societatea accepta o imputernicire generala pentru participarea si votarea in cadrul adunarii, fara a solicita alte documente suplimentare referitoare la respectivul actionar, daca imputernicirea generala respecta prevederile Regulamentului ASF nr. 5/2018, este semnata de respectivul actionar si este insotita de o declaratie pe propria raspundere data de reprezentantul legal al intermediarului sau de avocatul care a primit imputernicirea de reprezentare prin imputernicirea generala, in conformitate cu prevederile art. 205 din Regulamentul ASF nr. 5/2018.

 

In cazul in care un actionar este reprezentat de o institutie de credit care presteaza servicii de custodie, aceasta va putea vota in adunare pe baza instructiunilor de vot primite prin mijloace electronice de comunicare, fara a mai fi necesara intocmirea unei imputerniciri speciale sau generale de catre actionar. Custodele voteaza in adunarea generala a actionarilor exclusiv in conformitate si in limita instructiunilor primite de la clientii sai avand calitatea de actionari la data de referinta.

 

Vor fi luate in considerare formularele de imputernicire speciala/generala depuse/transmise prin posta/curier/e-mail la sediul societatii, respectiv la adresa actionari@bestwesternbucovina.ro, inclusiv in format pdf caruia i s-a incorporat, atasat sau  asociat logic o semnatura electronica cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr.455/2001, pana cel tarziu in data de 06.04.2024, ora 10:00.

 

IV.3. Votul prin corespondenta

 

Actionarii pot vota si prin corespondenta. Formularul pentru votul prin corespondenta redactat atat in limba romana, cat si in limba engleza, poate fi descarcat incepand cu data de 08.03.2024 de pe site-ul societatii www.bestwesternbucovina.ro si va fi disponibil si la sediul societatii.

 

Buletinele de vot vor fi insotite de documente care sa permita identificarea actionarilor si a reprezentantilor legali ai acestora cu respectarea regulilor prezentate la punctul I din prezentul convocator.

 

Vor fi luate in considerare formularele de vot prin corespondenta depuse/transmise prin posta/curier/e-mail la sediul societatii, respectiv la adresa actionari@bestwesternbucovina.ro, inclusiv in format pdf caruia i s-a incorporat, atasat sau asociat logic o semnatura electronica cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr.455/2001, pana cel tarziu in data de 06.04.2024, ora 10:00.

 

V. Documentele aferente adunarii

 

Documentele aferente punctelor aflate pe ordinea de zi a adunarii se vor afla la dispozitia actionarilor incepand cu data de 08.03.2024.

 

Restul materialelor ce urmeaza a fi supuse aprobarii in cadrul sedintei adunarii, formularele de imputernicire speciala, buletinele de vot prin corespondenta, proiectele de hotarari ale adunarii, precum si Procedura privind exercitarea dreptului de vot, vor fi puse la dispozitia actionarilor incepand cu data de 08.03.2024, putand fi consultate la sediul societatii sau pe site-ul societatii la adresa www.bestwesternbucovina.ro.

 

Actionarii pot solicita contra sumei de 0,1 lei/pagina copii ale documentelor ce vor fi prezentate in cadrul sedintei adunarii.

 

Dan Florin MARINESCU

Presedinte al Consiliului de Administratie      

 



 Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.