marți | 23 aprilie, 2024 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


Med Life S.A. - M

MedLife isi intareste pozitia de lider in sfera de secventiere genetica

Data Publicare: 03.04.2024 10:24:43

Cod IRIS: 7313F

 

 

MedLife isi intareste pozitia de lider in sfera de secventiere genetica si inovatie medicala, prin intrarea in actionariatul Personal Genetics

 

 

·         Noul parteneriat va accelera dezvoltarea grupului MedLife in ceea ce priveste utilizarea celor mai noi si avansate metodologii si tehnologii de secventiere genetica in diagnosticul de rutina.

 

·         MedLife devine astfel operatorul cu cea mai mare expertiza in zona de genetica si biologie moleculara din Romania.

 

·         Tinand cont de miscarile puternice din piata asteptate in lunile urmatoare, MedLife vizeaza mai multe parteneriate noi si achizitii de pachete majoritare de actiuni, concentrandu-se, in acelasi timp, pe eficienta si majorarea graduala a marginilor.  

 

 

Bucuresti, 3 aprilie 2023: MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta intrarea in actionariatul Personal Genetics, centru de genetica medicala umana, cu acoperire nationala, infiintat in anul 2011. Astfel, Grupul MedLife devine operatorul care detine cea mai mare expertiza in sfera de secventiere genetica si biologie moleculara, avand, totodata, si una dintre cele mai mari retele de laboratoare si centre de recoltare la nivel national.

 

Cu o prezenta de referinta pe piata medicala romaneasca, Personal Genetics se remarca prin echipa sa de specialisti de inalta calitate si tehnologia de varf utilizata in laboratorul sau de genetica medicala. Compania ofera servicii avansate de diagnostic genetic pentru o gama variata de afectiuni, in oncologie, onco-hematologie, ginecologie si boli rare, fiind angajata activ in dezvoltarea si aplicarea de metode noi pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor. Prin reteaua sa extinsa, de 18 centre in intreaga tara si multiple certificari internationale, Personal Genetics intareste statutul MedLife de lider in domeniul geneticii medicale din Romania.

Prin intrarea in actionariatul Personal Genetics, pe de o parte, raspundem nevoilor pietei pentru inovare si servicii medicale de inalta calitate. Completarea expertizei noastre pe zona de oncogenetica confirma capacitatea noastra de a anticipa si satisface cerintele in continua schimbare ale pacientilor si ale industriei medicale, aducand medicina viitorului in prezent. Ne propunem sa valorificam potentialul acestui parteneriat pentru a crea rezultate durabile si sustenabile, oferind simultan pacientilor nostri cele mai avansate si personalizate solutii medicale disponibile la nivel international.

Pe de alta parte, prin aceasta noua achizitie confirmam statutul nostru de jucator veritabil si de incredere in domeniul fuziunilor si achizitiilor pe piata medicala privata. Cultura organizationala si disciplina financiara solida reprezinta cheia succesului nostru in procesul de integrare, care demonstreaza ca avem capacitatea sa consolidam si sa extindem operatiunile noastre in mod eficient si sustenabil. Urmeaza, probabil, o perioada efervescenta pe partea de M&A in domeniul medical privat din Romania si suntem pregatiti in acest sens”, a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte al grupului MedLife.

Cu un accent deosebit pe medicina personalizata si preventiva, Personal Genetics ofera de mai bine de un deceniu suport medical pentru a conduce pacientii si medicii catre o noua era in medicina, in care informatiile genetice sunt utilizate in mod eficient pentru a imbunatati diagnosticul, tratamentul si monitorizarea afectiunilor genetice. Ne bucuram sa gasim in MedLife un partener strategic alaturi de care vom intra intr-o noua etapa a evolutiei si dezvoltarii noastre. Prin acest pateneriat, avem oportunitatea de a accelera inovatia si de a extinde impactul nostru in domeniul medical, MedLife fiind liderul medical privat cu cea mai larga baza de pacienti si cel mai mare know how in medicina integrata,

 

avand o echipa solida de medici buni si tehnologie avansata. Privim cu incredere catre viitorul colaborarii noastre si suntem hotarati sa continuam sa aducem valoare pentru pacienti si pentru intreaga industrie medicala”, a declarat Ariadna Lowendal-Danila, CEO Personal Genetics.

Din 2011, MedLife a bifat zeci de achizitii nationale si internationale, integrand cu succes nu mai putin de 73 de companii. Totodata, Grupul este orientat si spre dezvoltarea de proiecte organice, in ultimii doi ani finalizand 13 astfel de proiecte. Din punct de vedere strategic, MedLife se concentreaza pe dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park si pe extinderea retelei prin deschiderea de noi unitati medicale in intreaga tara. De asemenea, Grupul isi propune sa fie atent la tendintele pietei si la eventuale oportunitati care sustin cresterea organica sau prin achizitii, avand insa ca principal obiectiv consolidarea marginilor de profitabiltate post-achizitii.

MedLife a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 453 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand un avans de doua cifre pentru majoritatea segmentelor de business.

MedLife este cea mai mare retea de unitati medicale private din tara, iar standardele de excelenta se regasesc in fiecare dintre cele 40 de laboratoare ale sale. Cu un total de 5 secventiatoare in laboratoarele din Grup, MedLife este la momentul actual operatorul cu cea mai mare expertiza pe zona de secventiere genetica din tara noastra.

 

***

 

Despre Grupul MedLife

 

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

 

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

 

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

 

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

 

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

 

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.